Sissener, Jan Petter. Den norske høyresidens Bannon.

Sissener, Jan Petter. Den norske høyresidens Bannon.

Høyresiden går nå over alle støvleskaft for å sverte vår Jonas. Jeg har sjelden sette så mye dritt i en valgkamp som det høyresiden spar opp nå. Høyresidens Jan Petter Sissener – en megler fra beste Oslos Vestkant – bruker i sitt siste blogginnlegg på Nettavisen ord som ikke hører hjemme i noen seriøs debatt. Ingenting nytt, bare et forsøk på å koke suppe på en spiker. Det er ren sjikane.

Jonas er en av de få politikerne som taper på egen politikk.

Faktum er at Jonas Gahr Støre er en av de ytterst få politikerne som lar seg velge inn på Stortinget for å føre en politikk som han selv taper på. Med Høyre/Frp styre ville han fått store skattelettelser han ikke får med seg selv som sjef. Han er opptatt av idealene og rettferdighet, og har store ambisjoner om å endre det norske samfunnet til et samfunn hvor de som står lavest på rangstigen kan gå noen skritt opp, mens de som står høyere må jekkes ned noen hakk.

Dette har gjort at høyresiden har fått helt panikk. Arbeiderpartiet med Jonas i spissen har også det mest ambisiøse programmet mot sosial dumping og for et seriøst arbeidsliv noen kan tenke seg. Og det er ikke vanskelig å forstå at de som profiterer på dagens situasjon ikke vil ha Jonas.

Lest dette: Jonas er garantisten for et bedre arbeidsliv

Sissener,  dette minner da stygt om «korrupsjon»

Hvem er så denne Jan P Sissener. Med hvilken rett stiller han seg oppå Jonas for å trykke han ned. Jeg har valgt å se litt nærmere på hvem denne personen egentlig er.

Jan P Sissener er styreleder for Rikstoto. Han er også en av de mest profilerte forsvarerne av Sylvia Listhaug. Uansett hvilken kritikk hun rammes av så er Sissener ute og forsvarer henne. Men det er ikke så rart. Da det skulle velges nye styreleder for Rikstoto hadde innstillingsrådet innstilt på Atle Larsen som ny styreleder. Men over natten ble Innstillingsrådet i Norsk Rikstoto overkjørt av Sylvia Listhaug,  og departementet satte inn politisk frende Jan Petter Sissener som ny styreleder. Relativt fett styrehonorar og  bra betalt for å være Listhaugs skytsengel.

Sissener, dette minner da stygt om kameraderi.  

I Norge har vi strenge regler for at folk som lider av spilleavhengighet ikke skal få anledning til å spille for kreditt og slikt komme i bunnløs gjeld. Derfor er det forbudt å kjøpe spill per telefon. Reglene er strenge, men ble galant brutt av Sissener som ikke trodde reglene var for han som ikke led av spilleavhengighet og var leder av av Rikstoto. Han var ikke ukjent med reglene, men de passet ikke for han.

«Spill kan kun skje mot kontant eller elektronisk betaling på salgsstedet. Det er ulovlig å gi rabatt eller kreditt».

Men heldigvis har vi ett lotteritilsyn som reagerer. Dette satte umiddelbart Sissener under etterforskning. Rikstoto som han var styreleder for i reagerte imidlertid ikke. De lot han fortsette som styreleder uten å bli suspendert selv om han var under etterforskning for brudd på spilleregleverket. Heller ikke Landbruksdepartementet eller han selv tok noe initiativ. Kameraderiet lenge leve.

Sissener, tvangstanker er noe psykologene kan hjelpe en med.

Sissener tror han er omgitt av kommunister og sosialister og at media er farget av dem. Som løsning på dette foreslår han at Stortinget må kreve at det ansettes mer høyreside folk i avisene før avisene utbetales pressestøtte. En time hos psykolog kunne sikkert gjort samme nytten.

Sissener, lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering gjelder også for deg

Finanstilsynet har gitt Sissener AS, ett selskap Sissener eier, en kraftig skrape fordi selskapet manglet rutiner på en rekke områder for eksempel mot hvitvasking av penger. Lov om hvitvasking or terrorfinansiering er en svært viktig lov i kampen mot terrorisme. Det kan godt hende at Sisseners selskap har vært med å finansiert terrorisme fordi de hadde ikke gode nok rutiner til å kunne vite sikkert at de ikke var det. De innrømmer i finanstilsynets rapport at

«Foretaket medgir at de hittil ikke har dokumentert risikovurderingen av den enkelte kunde»

Vi har et klart regelverk i Norge. Terrorisme skal ikke finansieres fra Norge og det må kunne kreves at en bedreviter som Sissener hadde kontroll på dette. Hadde ikke finanstilynet grepet inn kunne det godt hende Sisseners selskap hadde vært åpen for terrorfinansiering fortsatt.

Sissener ønsker nytt høyre parti.

Sissener var en av deltakerne,  sammen med Hege Storhaug , Christian Tybring Gjedde og andre høyreorienterte,  som i fjor høst var samlet for å stifte et nytt parti. Nå prøver alle deltakerne etter beste evne å nekte på at de har vært med på noe slikt. Sissener også.

Mens hans høyre ekstreme holdninger kommer også frem på bloggen hans. Blant annet når man ser bruken av Thomas Knarviks karikaturer når han skal ydmyke Jonas.  Thomas Knarvik er en mann som Aftenposten redaktør Harald Stanghelle kaller en «En brutalitetens pioner» Videre sier Stanghelle.

Tydeligst viser Knarvik dette når han bruker tegningen som våpen mot dem som kritiserer ham. Her nøyer han seg på ingen måte med klassiske satiriske virkemidler som overdrivelser og humor. Han bruker ekte fotografiske portretter av sine ofre, men monterer dem på tegnede kropper. Slik inviteres en leser til å forvirres i gråsonen mellom fantasi og en slags virkelighet. Også om kroppene ofte er tegnet i mildt sagt utfordrende seksuelle situasjoner.

Her sprøytes sperm over Lars Gule. Snorre Valen og Mímir Kristjánsson driver sengekos med hverandre. Marie Simonsen forfører en «ekkokammergutt». Ingebrigt Steen Jensen føder, mens Basim Ghozlan og Usman Rana har SM-sex med hverandre. Og slik fortsetter det.

Sissener, man skal ikke berike seg på sine venners bekostning. 

Verdipapirfondenes forening har satt Sissener under kraftig kritikk på grunn av måten han skor seg på i forhold til konkurrentene. I forbindelse med at han lanserte et finansprodukt ble det påstått at han inviterte til debatt åpen debatt om finansprodukter og brukte anledningen tilsystematisk å rakke ned på konkurrentenes produkter samtidig som han lanserer sitt eget produkt som overhode ikke var bedre.  Ikke et ord i avisoppslage om saken at Sissener & co bevilger seg et årlig forvaltningshonorar på 1,25 prosent før et eventuelt suksesshonorar på toppen. Heller ikke om at investorene i Sisseners investeringsaksjeselskap også må betale kostnader til daglig ledelse av selskapet, styrehonorarer, og en rekke andre administrasjonskostnader – kostnader som er inkludert i forvaltningshonoraret ved investering i aksjefond.

Sissener, Kaupthing kunne vi tenkt å høre litt mer om.

Sissener var norsk sjef og global aksjesjef i det den islandske banken Kaupthing. Det var denne banken det begynte å rase i da den islandske økonomien ble ødelagt. Sissener begynt i banken i 2005. Så forsvant han uten noe forvarsel i februar 2008. Sener på året gikk alt overende og det ble satt i gang granskning av den islandske ledelsen og fler av dem ble puttet i fengsel. Så plutselig fant amerikanerne ut de ikke ønsket videre rettsforfølgelsen. Ingen flere ble tiltalt og de arresterte ble sluppet ut. Det hadde vært meget opplysende å vite hvordan den den globale aksjesjefen taklet jobben sin i månedene før han gikk av.  Det som gjorde at banken gikk overende startet ikke tre dager før. Banken ble offer for en strategi de hadde lagt til grunn lenge. Lenger før kaptein Sissener rømte skuta.

Og så var det alt det andre

Og dette er bare det vi vet. Så kommer alt vi ikke vet om mannen.

Eller for å bruke hans egne ord om Jonas Gahr Støre: «det er mye å finne i hans fortid ved å gå gjennom det pressen har avslørt, bare de siste syv årene. I tillegg kommer alt det vi ikke vet».

Les Sisseners svar: Sint sur slegge treffer aldri

2 kommentarer til «Sissener, Jan Petter. Den norske høyresidens Bannon.»

  1. Leif, du er en hykler, en løgner og du sprer falske nyheter..
    Du beskylder Sissener for å sponse terror, du overdramatiserer at han har blir etterforsket for noe some ikke burde være ulovlig engang.. spille på kreditt for penger en kommisjonær skyldte han… to kaller Thomas knarvik en politisk karikatur tegner for høyre ekstremist, og du sier sissener bør ta seg en tur til psykolog. Alt dette etter innoedningsvis klaget over Hvordan «høyresiden» faktasjekker Jonas. Du sier og man trenger en tur til psykolog om man tror medier er venstrevridd selv om vi alle har sett statistikk på Hvor stor andel av journalister og mediahus som er venstrevridd nettopp fordi de får pressestøtte! Kjøpt og betalt! Jeg kommer til å melde denne saken til PFU dog Jeg tipper de ikke bryr seg om hva du skriver, men jeg kommer og til å informere Sissener om Hvordan du beskylder han for å finansiere terror, en voldsomt grov beskyldning iht straffeloven 247.

    Måtte du aldri komme I en politisk posisjon med løgnene dine og hykleriet. Ha en fin dag videre i boblen din.

    1. Jeg har aldri beskyldt Sissener for å finansiere terror. Jeg har referert finanstilsynet som sier han har brutt lovgivingen runde terrorfinansiering. Han har i sin finansvirksomhet ikke tettet de hullene som gjør det mulig å finansiere terror, hvilket ikke er lovlig i Norge. Du kan lese hans svar på nettstedet. Det blir som om man på Gardermoen skulle sette sikkerhetskontrollen ut av funksjon og bare slippe folk gjennom.

Stengt for kommentarer.

Stengt for kommentarer.