Garantisten mot sosial dumping heter fortsatt Jonas og Arbeiderpartiet vil ikke selge Norge.

Garantisten mot sosial dumping heter fortsatt Jonas og Arbeiderpartiet vil ikke selge Norge.

Denne uken har vært preget av at avisene har et behov for å fortelle at Arbeiderpartiet ikke er bedre enn andre. Jonas Gard Støre har investert 3 prosent i et boligprosjekt hvor det har vært uorganiserte og det har vært brukt 0 timers-kontrakter, Hadia Tajik har blitt tatt i sniking på trikken og sluppet bot, og VG sier Arbeiderpartiet har privatisert mer enn Frp og Høyre.

Jonas troverdighet har økt denne uken

Det er velkjent at partilederen i Arbeiderpartiet er en rimelig velstående mann. Han eier også i et selskap som har gått inn i et boligprosjekt i Oslo sammen med mange andre. Deriblant Stein Erik Hagen. Så oppdages det at det finnes uorganiserte (og hvor gjør det ikke det) og at noen av de innleide går på 0 timers kontrakter.

Dette er forhold som partilederen har uttalt seg sterkt imot. Han vil gå inn for å doble fagforeningsfradraget for at flere skal organisere seg. Og han vil forby 0-timers avtaler og gjennomføre en rekke andre tiltak mot sosial dumping. Da er det nok fristende for avisene å lage en sak ut fra dette.

Avisene har nok ikke egne motiv for å svekke Støre, men det er det nok av andre som har. Det har vi sett av debatten i etterkant. De som tjener på at Støre svekkes er først og fremst de som er imot at noe gjøres, selvsagt.

Jeg for min del føler at Jonas troverdighet i disse spørsmålene har økt gjennom dette. Dette er et forhold han ikke har hatt detaljkunnskap om og han har selv tatt initiativ til å få solgt seg ut av prosjektet etter å ha fått kunnskap. Jeg tror han blir enda mer forpliktet til å gjennomføre Arbeiderpartiets vedtak på disse områdene etter dette.

Det mest ambisiøse program mot sosial dumping noensinne

Jeg velger å si det slik. Stå på Jonas. Det er svært viktig at du nå bare kjører på og får avviklet løsarbeiderkontrakter, 0 timers kontrakter, sterkere regulering av bemanningsbransjen, allmenngjøring av avtaler for sjøfolk på sokkelen, gjort arbeidsmiljøloven gjeldende på flerbruksfartøy, får fjernet loven om midlertidige ansatte, får gitt rett for fagforeningen til å saksøke bedrifter som bryter innleiebestemmelsene, styrker allmenngjøringen, og tar bort retten til å fjerne likebehandlingsprinsippet gjennom avtaler med små fagforeninger. Dette er utrolig viktige saker i kampen mot sosial dumping og flere av disse bestemmelsene er det Frp og Høyre som har laget.

Mens Jonas har vært med å programfeste det mest ambisiøse programmet mot sosial dumping noen gang, står Erna og Siv faktisk og forsvarer at vi skal ha en fremtid basert på løsarbeiderkontrakter og ikke faste ansettelser. De er overhode ikke villig til å ta tak for å forbedre situasjonen. For et par uker siden var spørsmålet om arbeidsmiljøloven skulle gjøres gjeldende for flerbruksfartøy på sokkelen oppe i Stortinget. De ansatte på flerbruksfartøy er folk som ansettes i Singapore, leies ut gjennom skotske selskap til norske datterselskap for å utføre arbeid for Statoil til dumping lønner om bord på skip på norsk sokkel som er registrert på Isle of Man eller andre steder med bekvemmelighetsflagg.

Men her sa Frp og Høyre nei.

Og så var det Hadia på trikken

Og så var det Hadia Tajik som hadde blitt tatt uten gyldig billett på T-banen. Også bra stoff for avisene. Heldigvis er Hadia Tajik et vanlig menneske som oss andre. Hun gjør en svært vanlig feil og glemmer å kjøpe billett på telefonen sin.

Det er ikke få tilfeller jeg selv har kunne blitt tatt på bussen eller trikken i Oslo. Ofte når du skal ta en trikk/buss og du ser den kommer, må du skynde deg for å nå den. Det siste du tenker på da er å løse billett på Appen din. Du løper, når bussen og går inn. Deretter drar du frem mobiltelefonen og betaler. Men dette er ulovlig da du skal ha betalt minst to minutter før du går på trikken. Dersom jeg skulle blitt tatt satser jeg på vennlige kontrollører som vil legge vekt på at jeg har en uklanderlig reiselogg og derfor vil frita meg for bot. Slik de gjorde med Hadia Tajik fordi hun hadde en perfekt logg å vise til.

Arbeiderpartiet er garantisten mot salg av Norge.

Også var det all privatiseringen som arbeiderpartiet skal ha stått for. VG lister opp en mengde bedrifter som vi har vært med å privatisere. Er dette noe nytt da. Det har jo vært vår politikk. Vi har solgt unna bedrifter som staten ikke bør ha noen interesse i å eie. Vi har delprivatisert bedrifter hvor det fortsatt er greit at hovedkontoret ligger i Norge og der staten gjennom styret skal kunne ha det siste ordet. Jeg kan ikke si at jeg ville brukt statlige penger på å kjøpe tilbake noen av de bedriftene som sto på VG sin liste, hverken de som de borgerlige eller de rødgrønne har solgt ut.

Det vi sier til valget 2017 er at vi ikke vil ha salg av Norge, og med dette tenker vi på bedrifter som Statskraft, Statskog, Statnett etc. Strategisk viktige bedrifter i det norske samfunnet. Det er forskjell på dette og det å ha solgt ut et fiskeoppdrettsselskap med hovedaktiviteten i Chile.

Så være trygg. Vi har det meste ambisiøse programmet for et seriøst arbeidsliv, og vi er imot salg av Norge. Slik er det bare.

3 kommentarer til «Garantisten mot sosial dumping heter fortsatt Jonas og Arbeiderpartiet vil ikke selge Norge.»

  1. Du kan ikke si dette. Støres formue er arvet. Og han er ingen aktiv forvalter. Derimot har han det desidert mest ambisiøse programmet mot sosial dumping. Høyrepartiene vil gjøre det enda verre. Det er viktig for meg å få til et regjeringsskifte slik at arbeidsfolk får det bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *