Anniken Hauglie

Nok «light» versjoner nå Anniken Hauglie. Vi vil ha «hard core».

Det er merkelig hvor fort arbeidsminister Anniken Hauglie har det med å med presenterer light versjoner av Arbeiderpartiets forslag. For et par måneders tid tilbake kom light versjonen av oppryddingsforslaget vårt for i bemanningsbransjen. Hennes opprydning består i å gjøre lovlig det som ikke var lovlig før. Ganske enkel måte å fjerne en ulovlighet på. Det skal nå bli lov å leie inn midlertidige ansatte for å så leie dem ut igjen, noe man ikke kan i dag, selv om det måtte være et permanent behov. Istedenfor å sette foten ned for denne type virksomhet, på områder der det er vanskelig å kontrollere om alt går rett for seg, slik vi vil, kommer hennes light versjon.

Les mer om saken her: Hauglie svarer med å endre loven slik at arbeidere i bemanningsbransjen får det enda verre

Fortrinnsrett til økt stilling

Men det var altså noen måneder tilbake i tid. Nå er det fortrinnsretten til økt stillinger hun vil lage en ny versjon av. Det er vel kjent at den loven som ble laget under rødgrønn regjering ikke har vært god nok i praksis på dette området. Da er vi nødt til å gjøre noe med det. Å gi ansatte reell fortrinnsrett til økt stilling selv om den ikke er heltid, er selvsagt et steg i riktig retning, men det er ikke godt nok. Bakgrunnen for at vi har alle disse deltidsstillingene er at de benyttes til å få tettet hull i en arbeidsplan som skal settes opp basert på mange andre deltidsstillinger. Da får du et puslespill hvor folk ses på som brikker som skal passe inn. Det verste jeg har hørt om er at en person ble tilbudet en stillingsprosent på 4 prosent fordi det var den brikken som manglet.

Det eneste som vil nytte er at alle stillinger som lyses ut i offentlig virksomhet og som skal inn i en turnus skal være heltidsstillinger. En viss overtallighet får du vel i begynnelsen, men dette vil gå seg til etter hvert.

Vi trenger ikke flere light versjoner, Anniken Hauglie. Vi vil ha det hard core.

Les denne: Ingen lønn mellom oppdrag i bemanningsbyrå, eller 16 prosent stilling i kommunen. Hva er verst?

Les mer om saken i VG: Hauglie vil gi deltidsansatte fortrinnsrett