I morgen reiser Theresa May på ny til Brussel i et siste desperat forsøk på å få endringer i forslaget til Brexit avtale. Om hun ikke lykkes med å få den endrer vil den garantert sikkert lide nederlag i  underhuset neste uke. Ingenting tyder på at hun vil lykkes.

Den franske finansministerne Bruno Le Maire, sier at de som tror EU kan gi medlemsland som melder seg ut av det indre marked rett til å ta fordeler de har hatt som medlemmer med seg ut,  må se på EU som en selvmordskandidat, og at fremtiden til Europa er viktigere for EU enn fremtiden til Storbritania. Egentlig en selvfølge. I fagbevegelsen ville vi aldri akseptert at noen meldte seg ut, og samtidig fikk med seg alle medlemsfordelene. 

“If we give the idea that we can exit the European Union and keep all of the benefits of the single market, then it is the end of Europe,” the minister said.

Så til alle nei til EØS folk. Det nytter ikke å tro man kan forlate det indre marked og få med seg fordeler. Brexit viser til fulle detTvert om vil EU ha behov for å gi dem som forlater unionen, i allefall ikke bedre vilkår enn de som aldri har vært medlemmer.

Source: Le Maire: Accepting Chequers Brexit plan ‘would be suicidal’