Svært godt initiativ frem til Arbeiderpartiet får lovfestet et forbud mot 0-timerskontrakter

Svært godt initiativ frem til Arbeiderpartiet får lovfestet et forbud mot 0-timerskontrakter

Oslo kommune viser nå vei i kampen mot sosial dumping. Som en av de største innkjøperne i Norge stiller de nå klare krav til at underleverandørene skal betale sine ansatte lønn mellom oppdragene. Dette er meget viktig i påvente at Arbeiderpartiet kan få laget en egen lov som løser problemet med 0-timerskontrakter.

Sosial dumping skal til livs. Arbeiderpartiet prioriterer det.

Fast ansatt, men ingen lønn mellom oppdragene

Dette er en uting som har fått bredt seg, og Frp og Høyre regjeringen har ingen planer om å gjøre noe med det. Smak på det: FAST ANSATT, MEN INGEN LØNN MELLOM OPPDRAGENE. Tenk deg en ekspeditør i en butikk, vedkommende skal ikke få lønn annet enn når vedkommende har kunder. Tror ikke det er så ille enda, men det er på full vei i den retning. I frisørsalongene er det allerede slik, men her er det organisert som ufrivillig selvstendig næringsdrivende.

Å gi lønn mellom oppdrag hindrer sosial dumping

Det som Oslo kommune nå gjør er viktig både for de som nå får lønn mellom oppdragene. Men også fordi vi på denne måten hindrer sosial dumping. Det vil være mye lettere å unngå bedrifter med arbeidsinnvandrere som jobber under tariff når det er et krav at de skal ha lønn mellom oppdragene.

Jonas vil forby “løsarbeiderkontrakter” i byggebransjen

Det stilles også krav om at bedriftene som får oppdrag skal ta inn lærlinger. Minst 10 prosent av timeverkene som utføres skal utføres av lærlinger. Dette er svært viktig for fremtiden.

Også den seriøse arbeidsgiversiden jubler for dette forslaget.

Fri fagbevegelse: Oslo kommune vil gi lønn mellom oppdrag

Fri fagbevegelse om telemarksmodellen som hindrer dumping

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *