Pressens forsøk på å avsette nestlederen i Arbeiderpartiet gjennom utspill i media bringes inn for Norsk Presseforbund.

Pressens forsøk på å avsette nestlederen i Arbeiderpartiet gjennom utspill i media bringes inn for Norsk Presseforbund.

Tidligere BA-redaktør Olav Terje Bergo klager pressens dekning av varslingssakene mot Trond Giske inn for Norsk Presseforbund skriver Bergensavisen. Den gir grobunn for en hekseprosess, mener han.

Jeg mener også det er helt på sin plass å dra frem dette perspektivet. Det står Olav Terje Bergo. til ære å ta fatt i saken på denne måten.  Det må være lov i all heksejakten etter Trond Giske å ha noen prinsipper . Ære være de som prøver å løfte dem. Det er altfor mange som står og ser på at viktige prinsipper brytes uten å løfte en finger.

– Jeg har fulgt pressens behandling av varslingssaken mot Trond Giske med økende uro, skriver Bergo i klagen, som er oversendt Norsk Presseforbund torsdag.

– Hele punkt 1 i Vær varsom-plakaten om pressens samfunnsrolle settes på prøve, når nestlederen i et stort politisk parti blir forsøkt fjernet fra sitt tillitsverv gjennom utspill i nyhetsmediene. Jeg ber derfor Presseforbundet drøfte nyhetsmedienes behandling av saken og offentliggjøre sine vurderinger, skriver den tidligere mangeårige redaktøren i Bergensavisen. Bergo var også medlem av sentralstyret i AUF i perioden 1971–75.

Les resten av saken i Bergensavisen.

9 kommentarer til «Pressens forsøk på å avsette nestlederen i Arbeiderpartiet gjennom utspill i media bringes inn for Norsk Presseforbund.»

 1. Forventet folkelig etisk sinne grunnet relasjonelt ledelsestyrt godkjenning av etiske overtramp er det som vil felle Giske.
  Dine bortforklaringer og usannheter som “Vi har svært strenge regler i Norge mot uønsket seksuell oppmerksomhet.” er nok ikke til hjelp for hverken Giske eller deg som sannhetsvitne.
  Å sørge for at AML forskrift om systematisk HMS ble brukt på det psykososiale arbeidsmiljø ville avslørt mye av den trakkasering som foregår rundt om i arbeidslivet. Noe jeg registrerer at hverken du eller AP fronter.
  Å sørge for uhildet varslingsinstans kunne avslørt Giskes atferd så tidlig at den ikke ble repetitativ. Det ville og avslørt en del av den ledertrakkasering vi ser arbeidere og deres tillitsvalgte blir utsatt for. Men du/dere velger heller å beskytte lederes privilegier.

  Du sitter fast i et politisk system Leif Sande. Der det totale antall partimedlemmer i Norge i dag er mindre enn 2% av befolkningen. Det systemet har malt seg inn i et hjørne i et lukket og låst rom. For å forhindre åpen og redelig dialog med folkeflertallet. På grunn av at dere ikke evner å forklare hensikten med å stadig overse folkeflertallets legitimitet i et demokratisk samfunn.

  1. Jeg er opptatt av at vis skal ha gode varslingsmuligheter og kansje enda viktigere regler som beskytter mot hevn. Det ser vi skjer og det er ofte helt umulig å bevise det. Dette betyr ikke det at jeg ikke kan mene at det pågår en kampanje mot Trond Giske som starter lenge før metoo oppstod.

   1. Men ser du problemet med at varsler mot ledere skal avgjøres av ledere i organisasjonen?

 2. Det dere her gjør, er vel det nærmeste man kommer pressesensur. Men det er jo et virkemiddel brukt i visse politiske systemer vi helst ikke vil sammenligne oss med. Hvilke feil / overtramp er det pressen her gjør? Så lenge man forsøker å holde kortene tett til brystet, så må man jo forvente at pressen beveger seg over fra informasjon til analyse og sågar spekulasjoner. Jeg har ingen tro på at presseforbund et vil akseptere et slikt direktiv fra AP. Og jeg tror ikke AP selv vil det. Men hårsåre Giske-forkjempere har jo ikke lenger noe kamp-verktøy å spille på. Vær bare klar over Herr Sande, at dine utspill i media kun bidrar til å rive vekk makt fra Arbeiderpartiet – men heldigvis ikke arbeiderbevegelsen.

  1. Jeg er stygt redd for at de maktstrukturer Leif Sande her forsvarer mot underordnet kontroll også egner seg til fagforeningkusing. Han har tross alt oppnådd en plass og stemme i den lovgivende forsamling.

   Den sirkulasjonseliten han nå tilhører, personer som flytter mellom politikk, byråkrati, forskning og frivillige organisasjoner, er mest opptatt av sine ideologiske makthjørner. Makt -og demokratiutredningen av 2003 eskriver det enkelt og tydelig: Makt utøves av personer. Elitesirkulasjon og nettverk av
   beslutningstakere er institusjonalisering av personlig makt, med økte
   muligheter for gjensidige tjenester. Og i det selskapet er ikke arbeiderbevegelsen invitert. De får kun tildelt plass til det fåtall egne ledere som ønsker å tjene det systemet.

  2. Pressen har presset frem i nyhetsbildet fillesaker om Trond Giske.
   Det som er interessant her, er følgende:
   Pressen er venstrevridd. Trond Giske er venstrevridd. Og hadde det ikke fantes en strukturell opposisjon i partiet – nemlig det uhyrlige kvinnenettverket – ville Giskes pubertale opptatthet av det motsatte kjønn (som jo er legningsmessig som det skal være) fått gå rimelig ubemerket hen.

 3. Gratulerer Leif Sande med å presse gjennom ditt skammelige gapestokk prinsipp, om at seksuelt trakkaserte kvinner må identifisere seg og anklagen.
  Så gjenstår det å se om du innehar, og forstår prinsippet bak, den voksen forventede evnen til å si unnskyld.

  1. Trenger ikke identifisere seg for offentligheten, men for motparten er det nødvendig. Er det ulovlig trakassering vil det jo følge av loven.

   1. Du og vet at Giske har kjent varslernes identitet. Er det deg selv, og eller Giske leiren, du mener er motpart ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *