En god dag for Trond Giske. Hadia Tajik raser nedover.

Ingen er vel uenig i at kampanjen mot Giske har vært håndtert dårlig i Arbeiderpartiet. Til og med i gårsdagens møte opplever vi at det sitter folk i møte og kommuniserer rett ut til VG. Hvor er lekkasjen?

Hvorfor er ikke retningslinjene til Arbeiderpartiet fulgt?

Arbeiderpartiet har egne retningslinjer for å ta seg av slike saker.  I disse står det i klartekst:

Det er rettsvesenet som har ansvar for å avgjøre om eventuelle saker om seksuelle overgrep er i strid med norsk lov. Dette ansvaret skal ikke organisasjonen ta.

Den som har vært utsatt for seksuelle overgrep bør motiveres til å anmelde saken. Den bør også sikres støttepersoner i organisasjonen.

Hvorfor har en ikke fulgt disse. Nå ser det ut til at det er involvert advokater både her og der,  og prosessen som er valgt videre høres ut til å være at Jonas Gahr Støre etter å ha hørt på alle parter,  skal avgjøre fremtiden for Trond Giske som nestleder. Det er vanskelig å forstå hva vurderingen skal gå på, om det er jus eller moral.  Fremgangsmåten kan umulig gi noen god løsning slik den er skissert.

Dagens løsning er en god løsning, også for Trond Giske.

Men om ingen vil anmelde saker som straffbare – seksuell trakassering – ,  er det en måte å vinne tid på. Giske vil i praksis ikke være nestleder fremover, samtidig som vi nærmer oss landsmøte til neste år måned for måned. Han er lovt at han skal få legge frem sin versjon, i praksis i god tid tid før landsmøte og vil ha god tid på å mobilisere for sitt syn.  Når landsmøte starter vil han i praksis fortsatt være den valgte nestlederen og han må kastes om han ikke skal fortsette. Ingen uten landsmøte har mandat til å avsette han mot hans egen vilje. Men han kan selvsagt frivillig be om å ikke få fungere slik han nå har gjort.

Dette er en god løsning. Og Trond Giske  skriver selv på Facebook.

En grundig behandling innebærer også at jeg får legge frem min versjon. Det er kommet flere grunnløse og falske varsler med påstander og beskrivelser jeg på det sterkeste bestrider. Disse har systematisk vært lekket til mediene, Alvorlige anklager er blitt publisert kun basert på anonyme kilder, kommentert som sannheter, og spredt i sosiale medier. Dette har gjort min og andres situasjon svært vanskelig, og undergraver også tryggheten til reelle varslere.

Landsmøte vil avgjøre partiledelsens videre skjebne og Trond Giske vil stå sterkt.

På landsmøte vil hele ledelsen få bestemt sin videre skjebne. Og dersom Trond Giske på det tidspunktet har klart å få frem sannhet slik som han ser den, er det gode muligheter for at han blir gjenvalgt. Han er den dyktigste Stortingspolitikeren Arbeiderpartiet har, han er den mest handlekraftige og en svært god retorikker. Dette må vi ikke glemme. Og han har beklaget oppførselen sin.

Så til den som har håndtert saken dårligst av alle,  Hadia Tajik. Da hun før jul, etter oppvaskmøte mellom Giske, Støre og Stenseng, gikk ut med et facebookinnlegg der hun skriver at nestlederkollega Trond Giske har oppført seg ubehagelig overfor noen kvinner, at saken er håndtert av Jonas Gahr Støre og Kjersti Stenseng, mens for hun var «varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist» Snakk om å henge ut andre.

Og i dagen sentralstyremøte, mot resten av partiledelsens ønske og uten Trond Giske tilstede, siterte hun fra varslernes saker for å få frem den ene siden, mens den som det gikk ut over ikke var til stede og fikk fremmet sitt syn. Nok en gang var hun illojal.

Så når valgene er gjort i 2019, så ser jeg ikke bort fra at Trond Giske fortsatt er nestleder, mens Hadia Tajik ikke er med lenger. Illojalitet er ingen god egenskap i en slik sammenheng.

 • Du er klar over at hvis Tadjik har satt leiarvervet til Støre i risk her? Og det er långt i frå sikkert at ho taper den; tvert om. Kjølig analyse: Giske er ferdig som nestleiar. Alt anna er partiboble-sjølvbedrag. Tadjik har frå i dag stått fram som den reelle mot-kandidaten til fløyen kring Giske. Underleg analyse av det at du synes dette er ein god dag for Giske….

  • Leif Sande

   Ingen veit kva som skjer, Men Trond Giske har ikkje sagt takk og farvel for seg. Han er framleis valgt og ikkje avsett som nestleiar, men tredd tilbake på ubestemt tid. Han har vore jakta på sidan valget. Dei som er ute etter han kan ikkje koma så mykje lenger. Derfor kjem det ei vending. Han vil få summa seg, vi nærmar oss landsmøte. Og eg trur Trond kan stå sterkt på grunnplanet. Det kan på ein måte ikkje komma meir enn det som har komme. Når eg skriv det er ein god dag for Giske, er det først og fremst for å sei at no trur eg botten er nådd.

   • Halling51

    Ikke rart det skurrer i AP nå en så kontrversiell mann som Sande får styre debaten. Giske er ferdig samme hva du sier, han har INGEN trovedighet tilbake ved å uttale seg slik han gjør.
    Hvis dtt syn får styre er AP på vei ned i den mørkeste dal. Grasrota finner seg rett og slett ikke i slik og at dette forsøkes stoppes med jus!
    At en kommer fremst i køen når noen må ta skylden for et styre som bare ser til seg selv, er en selfølge. Du må jo ha mistet helt gangsynet ved slik påstander. Ikke rart det gikk som det gikk i valget! Allerede før dette burde du og andre i AP skjønt signalene fra grasrota.
    Arbeiderpartiet er på vei til å råtne på rot. Norges største parti burde skjønt hvor deet bar hvis en hadde hørt på gamle taktikere enn å lage noe på slutten av valgkampen som overhode ikke stemte.
    Du må lytte til grasrota Sande, ikke lage dine egne meninger som ikke passer andre!

    • Bernhard Marti

     Helt enig, Halling51.

    • tomnico

     Sande trenger å vurdere sin konklusjom på nytt. Da må han ta med den maktorandringen som har kjedd siden han var aktiv .Det innbefatter at MSM ikke lenger har kontrollen over meningsytringene lenger, makten er flyttet til sosisle medier som AP/LO ikke kan kontrollere/manipulere. Hvem som blir sittende med lederverv etter landsmøte i AP vil bero på hvem som har tillit , noe du ikke automatisk får men oparbeider på bakgrunn av hva du gjør.

 • B. Fossevik

  Kan noen forklare hvordan AP-leder Jonas Gahr Støre plutselig har fått en udemokratisk rett til å avgjøre Giskes skjebne?

  Støre sa jo selv for bare noen dager siden at Giske er landsmøtevalgt og ikke noe han bestemmer over da han fikk spørsmål om Giskes stilling som nestleder.

  Men nå har altså Støre snudd på nytt. Nå sier han plutselig: – Dette bestemmer jeg. Det er jeg som er sjefen.

  Vi er vant til at Støre vingler, men hvordan kan han tilegne seg makt som overgår landsmøtet?

 • Per Arild Eikaas

  Å himmel&hav… Du som var en slik strålende leder for oss i IE. Trond Giske har vært en super politiker, men nå må man stikke fingeren i jorda, og erkjenne at slik oppførsel ikke er forenlig med nestledervervet i AP. Han burde innse at han nå kun drar partiet nedover, og trekke seg helt frivilling. Så kan han, som Søviknes, komme tilbake om noen år

  • tomnico

   Forskjellen på Søviknes og Giske-saken er at, Søviknes ble politianmeldt og etterforsket, og saken ble henlagt med påtegning : Intet straffbart har skjedd.

   • Henriette McGregor

    Så hvis påtalemakta kommer til at «intet straffbart» har skjedd, så vil enhver atferd være akseptabel for en tillitsvalgt i et politisk parti, er det slik å forstå?

    • densensurerte

     Det er i alle fall en ganske klar statement at intet straffbart skjedd, i tilfelle. Det ville vel også vært en positiv sak? Selv for blodblinde feminister?

    • tomnico

     Nei da misforstår du. Når en etterforskning viser at intet straffbart har skjedd, da har du ikke brutt loven og skal heller ikke straffes. Det er ledelsen i de enkelte partier som er ansvarlig for at deres tillitsvalgte og medlemmer
     omgåes i et trivelig miljø for alle. Dersom det ikke skjer er det ledelsens ansvar for å få satt en stopper og rydde opp. Lovbrudd skal politianmeldedes, slik at også lovbryterens rettssikkerhet blir ivaretatt.

     • Henriette McGregor

      Spørsmålet mitt var rent retorisk, Tomnico. Eivind Trædal har skrevet en glimrende kommentar om nettopp dette på FB i dag, anbefalt lesning.

     • tomnico

      For meg høres du mer kverulerisk ut – bare ute for å kverulere?

     • Henriette McGregor

      Nei. Er du?

 • Olaf

  Din blogg viser med all tydelighet at i alle fall du har ikke forstått noe av hva denne saken handler om. Det skinner tydelig igjennom at du fortsatt mener at dette er en politisk maktkamp. Overhodet ikke! Her er det snakk om kvinner som er herset med av Giske. Og slike mennesker skal partiet ha tillit til, endog som nestleder? Hva slags kultur ønsker du egentlig i partiet? Men å få sånne som deg til å innse at #Metoo-kampanjen handler om å ke respekten for kvinner og deres integritet i arbeidslivet, er vel for my forlangt?

  • Leif Sande

   Vi har svært strenge regler i Norge mot uønsket seksuell oppmerksomhet. Det er ingen som har anmeldt Giske for å ha gått over den streken. Jeg mener den prosessen som nå iverksettes i Arbeiderpartiet er bra for å gi begge parter samme mulighet til å få gitt sin versjon av sakene.

   • Halling51

    Skal jussen styre dette her kan vi glemme alle partilag og forreninger i Norge. Da er det bedre å la jussen styre så får vi et land som Hr. Sande forfekter.
    Du burde heller tenke på hva dine utsagn gjør med oss som forventer skikkelige folk i styre og stell. Du kan umulig ha god kontakt med den vanlige mann og kvinne! Noe du også fremhever at du ikke har.

    • Didrik Plehn

     Jeg lever i en rettsstat og mener at rykter og folkesnakk aldri bør vektlegges. Alle, inklusiv Giske har rett på en rettferdig uhildet behandling.

     • Halling51

      Vi har rettsstat spesielt i jobbsammengeng. Men et lag, forrening, parti forholder vi oss til noe annet.
      Her snakker vi om tillit. Og tillit kan ikke kjøpes, den må tjenes. Giske burde vært gransket før. Når dette ikke er gjort kommer alt som et brak og da får vi «forståsegpåere» som Sande. Det er heldigvis forskjell på folk som tar ting innover seg og de som bare tror de kan «ture» fram som før som om ingenting har hendt.

     • Didrik Plehn

      Giske har rimelig sikkert gjort ting han ikke burde, som mange andre menn og noen kvinner. #metoo, fortielse, maktkamp og faenskap. Jeg har kun sympati med dem som er forulempet. Jeg har ingen sympati med dem som bruker gammel dritt i et skittent politisk spill eller Giske som person.

     • tomnico

      Siste meldte sak mot Giske skal ha skjedd under valgkampen 2017 -gammel dritt i dine øyne?

     • densensurerte

      Du tar for gitt at hver eneste varsling (sladring) er sann? Alt er sant – og/eller klanderverdig?

     • Didrik Plehn

      Fortsatt bare antakelser og spekulasjoner. Det er mange menn og noen kvinner som har gjort ting de ikke burde ha gjort. Har han gjort noe kriminelt? Hvem skal kaste den første steinen, kanskje du melder deg frivillig?

     • Didrik Plehn

      Er du en av dem som aldri har gjort noe galt? Eller er du en av dem som kun er opptatt av andre sine feil?

     • tomnico

      Er dette svaret ditt på Giskes årelange uakseptable hobbyvirksomhey?

     • Didrik Plehn

      Vel, jeg har ingen tillit til individer som deg og overlater dette til dem som gransker saken. Jeg har ingen sympati med Giske men han skal behandles iht prinsippene i rettsstaten og ikke etter gapestokk prinsippet. Etter min oppfatning er det rimelig utrolig at partiet ikke har håndtert dette tidligere – hvis det har vært generell kunnskap om upassende atferd.

     • Didrik Plehn

      Du høres nesten ut som et sannhetsvitne med detaljkunnskap om Giske. Er du en av dem som har sittet stille og sett på?

   • Bernhard Marti

    Se innlegg fra meg øverst.

    Til Leif Sande. I facebook meldingen jeg sendte deg, har jeg beskrevet en privat observasjon som er fjernet fra innlegget på bloggsiden din her. Nettopp fordi den er fortalt under konfidensialitet, men som jeg faktisk ønsker at du skal være klar over. Om du leser den, uten at den er av alvorlig karakter overhodet, bør den indikere at man ikke forkaster varslerne uten å ha hørt på dem, spurt dem hva de mener og stilt kritiske spørsmål. Å forsvare Trond Giske uten at du har gjort det, menere jeg du bør vente med. Du henviser her til lovverket i Norge og behov for anmeldelse. Det er jo ikke det saken dreier seg om! Poenget her er om en person som oppfører seg slik som beskrevet av flere, er riktig person til å innha ansvarsfulle lederstillinger og være fyrtårn og veiledere for samfunnsledelsen vår. Ingen i Norge ønsker en helgen-figur som leder, men den type herskerteknikk og bruk av sin posisjon til egen vinning skal ikke være kandidater til slike roller. Som sagt, lytt til og vurder grunnlaget for opprøret mot Trond Giske, før du fortsetter forsvaret av han.

    • rasjonell

     Det er Landsmøtet i Ap som har valgt Giske som nestleder, og han er derfor å anse som TILLITSVALGT, og ikke en ansatt. Derfor er det også kun Landsmøtet som kan ta fra ham dette tilitsvervet. Resten av Sentralstyremøtet, herunder partilederen, er således ikke noen overordnet for Giske. Overordnet Giske er det kun Landsmøtet som er. Resten av Sentralstyret, herunder partilederen kan selvfølgelig legge slikt press på Giske at han trekker seg, evt. kreve et nytt Landsmøte for å få ham avsatt. Men det tilligger så absolutt hverken Støre eller Sentralstyret å avsette tillitsvalgte.

   • John Atle Vestvik

    «Når det meldes avvik, skal overordnet og verneombud få beskjed, eventuelt også tillitsvalgt. Hvis man opplever å bli mobbet av leder, så er det dennes overordnede som skal være mottaker av avvik. Dersom man opplever å bli mobbet av virksomhetens øverste leder må det vurderes å
    sende avviksmelding til styret.» , kan vi lese på Arbeidstilsynets faktaside om mobbing.

    Arbeidsmiljøloven krever altså intern avklaring av trakasserings-varsler. Hva er det som er så spesielt med Giske at du mener trakasserings varsler mot Giske krever en anmeldelse?

 • Chris Harolds

  Takk Gud for at dinosaurer som deg selv, er en utdøende rase. Jeg blir flau på vegne av hele Norge av at du har hatt fremtredende stillinger, med retorikken din og ansvarsfraskrivelsen.

  • densensurerte

   Vel. Mange nikker anerkjennende til at Sande står opp i mot det føleriske hysteriet som rir landet og Vesten nå.

   • Trond Sviske

    alle de ensomme taperne som skylder på islam og feminisme for sin uduglighet nikker nok anerkjennende nå.

    • Didrik Plehn

     Føler med deg, trang fødsel?

  • Didrik Plehn

   Dømmer du folk på fakta eller folkesnakk? Jeg har ingen sympati med Giske men han har krav på et rettsvern.

 • Thomas Laudal

  At du Leif konsekvent omtaler Tadjiks opptreden – og alt i denne saken generelt! – som en del av et politisk spill, viser med all tydelighet at du ikke vurderer varslene som såpass viktige at du avventer å komme med sterke reaksjoner før partiet har vurdert og konkludert (Stenseng og Støre). Alt er politikk? Jada, men det synes ikke engang som om du ser at dette handler om å reagere på en opptreden som ikke behøver å være lovstridig? Jeg ser på dette utspillet som nok en bekreftelse på at AP bør kvitte seg med eldre menn som klamrer seg til fossil verdiskapning og som ikke forstår at vi må ta langt bedre vare på både det biologiske og det sosiale miljøet enn vi gjør i dag.

  • Leif Sande

   Jeg tror kanskje det er det AP er i ferd med. Å kvitte seg med eldre menn som klamrer seg til fossile verdiskaping. I og med at hele verden vil være avhengig av fossil verdiskaping i mange tiår fremover tror jeg ikke dette er lurt.

   • Tobias Johansen

    Og der falt debatten ned på barneskolenivå..

  • Leif Sande

   Kritikken mot Giske starter etter valget med kritikk mot han for at vi tapt valget . Så var de kritikk for at han skulle bli leder av finanskomiteen. Så kom metoo og det kom kritikk mot Giske for seksuell trakassering. Alt kom gjennom avisene. Det ble også advart fa sentrale folk i partiet at man ikke måtte bruke metro i en maktkamp. Så lenge det er ingen som vet hva som har skjedd utover at det er noen varslere så er det ikke mulig å konkludere om Giske har gjort noe galt. Les for eksempel varslere som skriver Kronikk i aftenposten idag om saken fra Tromsø. Og dette skal være den værste saken har noen hevdet (jeg vet ikke). Så det hele koker ned til for min del, hva er det han har gjort. Konkret.

 • Idun Baltzersen

  Jeg er oppriktig bekymret over gubber som deg, og den tilsynelatende totale mangelen på feministisk analyse i arbeiderpartiet. Dere viser at dere ikke tar seksuell trakassering på alvor. Dere framstår litt som en kompisgjeng som klapper hverandre på skuldrene hele tiden. Slike historier om Giske har jo sirkulert de siste 15 årene, og denne typen uprofesjonell oppførsel kan ikke aksepteres. Han burde blitt fjernet for lenge siden. Det kreves mye mot å stå opp mot systemer som dette, og Hadia Tajik er fantastisk!

  • Leif Sande

   Da må vi andre også få vite hva han har gjort.

 • Emil Mogstad

  Du siterer svært selektivt fra retningslinjene mot seksuell trakassering, du har vel egentlig bare tatt med det som står om seksuelle overgrep. Det er enda ikke påstått noe om seksuelle overgrep, men trakassering er ille for en tillitsvalgt på så høyt nivå.

  Det står også at den som påstår å være offer bør anses som den svake part, og få støtte «i første rekke». Dette er det Hadia Tajik har gjort, rettmessig sådan.

  Det virker på det du skriver som om trakassering ikke er alvorlig før det er et lovbrudd, stemmer dette?

  • James Olsen

   Det står også at tilliltsvalgte ikke «må utsette noen for seksuell trakassering». Dette er innrømmet av Giske, og han har utvilsomt brutt partiets reglement.. Det er bare uredelig og pinlig av Sande å stille opp et forsvar for Giske basert på halvsannheter.

   • Didrik Plehn

    Spørsmålet er vel kanskje om personen Trond Giske også kan ha gjort noen gode ting for AP og folket som har stemt på han. Det er en åpenbar menneskelig brist å kun fokusere på individet sine negative egenskaper. Noen ganger også når det gjelder Giske kan det være fornuftig å nyansere bilde…

    • Henriette McGregor

     Sånn a la; skal du lage omelett må du knuse noen egg, lissom?

     • Didrik Plehn

      Nei, absolutt ikke!

  • Didrik Plehn

   Er det ikke påfallende hvor lang tid det har tatt å få dette til overflaten? Noen har visst og noen har sett i stedet for å ta tak i ukulturen, har man snudd ryggen til og hold kjeft. Dette handler om mye mer enn en «maktkåt» politiker med manglende selvinnsikt. Dette er #metoo, maktkamp, fortielse og faenskap.

   • Nil_Admirari

    Helt klart skremmende. Ikke rart mange har ventet lenge med å varsle når man ser hvor dårlig det blir håndtert. AP-ledelsen har tydelig ikke vært klar for å motta denne type varsel og det er en ukultur som har fått leve. Dette blogginnlegget er jo bare et godt eksempel på hvor dårlig enkelte høyt opp i AP behandler varsling og gjør det om til politisk spill. Hadia Tajik er vel den som helt klart har fremstått som mest stødig i oppfølgingen av denne saken og skulle ønske Støre maktet å være like tydelig. Det er helt klart at AP uansett ikke vil kunne fortsette med Giske som nestleder.

    • Didrik Plehn

     Enig med mye, personlig stoler jeg ikke på noen av dem som er involvert i prosessen. Her er det ulike aktører med ulike agendaer som posisjonerer seg i et skittent spill. Det er åpenbart at Giske er ganske underordnet, og det er skremmende for mennesker som tror på demokratiske og sannferdige prosesser…

     • James Olsen

      Dette handler nok om at partiet på ta tak i en ukultur. Hvis ikke, så ville partiet miste enhver troverdighet. Støre er under et sterkt press for å vise lederskap og handlekraft i denne saken, og et forsøk på å «dekke over» ville være katastrofalt og medføre totalt tap av troverdighet for AP. At det er en fraksjon i partiet som taper på at dette er en følge av at Giske tilhører denne fraksjonen. Og det er klart – for den andre fraksjonen er det en gavepakke. Men det blir feil å sette det på kontoen for et skittens spill. Giske har selv satt seg offside. Og det var vel noen fra hans side som bedrev et skittens spill ved å ville dyse ned saken, f eks Huitfeldt.

     • Didrik Plehn

      Ukultur oppstår ikke av seg selv og den forsvinner heller ikke av seg selv…Så spørs det om nettverkene og ormebolene er fri for ukultur eller om tiden er moden for nye avsløringer…

  • Leif Sande

   Det kan jo ikke bare være en som støtter den svake part. Det skal alle i ledelsen gjøre. Men alle har også et ansvar for å la alle komme likt til ordet. Og det brøt hun med. Skal ikke så mye til før seksuell trakassering eller uønsket seksuell oppmerksomhet er et faktum. Er det ikke lovbrudd er det nødvendigvis av en mildere karakter, selv om det ikke er vanskelig å tenke seg situasjoner der det ikke er lovbrudd men uakseptabelt. Men det kommer jo helt ann på hva som har skjedd. Og det er derfor jeg mener det blir feil å konkludere med bakgrunn i fremstillingen til en av partene.

   • Jens Even Sørensen

    Trond Giske har jo gitt sin versjon av det hele på Dagsrevyen, mens hele Norge så på. I tillegg har han vel sikkert ligget på telefonen til hele sentralstyret gjennom julen, enten direkte eller gjennom støttespillere som deg og andre. I tillegg har han gitt sin versjon på egen Facebookside, gjennom deg her og gjennom sin rådgiver på Stortinget. Så å hevde at Trond Giske ikke kommer til orde, er helt meningsløst.

 • Gunnar Winther

  Dersom enkeltpersoner og organisasjonen de tilhører ikke får med seg et paradigmeskifte, hvis man blir stående igjen på feil side av «the tipping point», ja da har organisasjonen ei veldig stor utfordring. Heldigvis for Arbeiderpartiet tror jeg det er din verdensanskuelse og dine holdninger som «raser nedover».

 • Ragnvald Grov Sørdal

  Er du ikkje heilt frisk, hr. Sande?

  • Didrik Plehn

   Eier du ikke folkeskikk Ragnvald Grov Sørdal?

  • densensurerte

   Det er mye Stalinisme i den politisk korrekte venstresiden. Dissidenter skal sykeliggjøres.

 • Per Kr. Nilsen

  Nå er du tydeligvis gått helt ut på dato, Leif. Partiet vårt har ikke bruk ledere som Giske, og Tadjik står fram som den som tør ta et oppgjør med gubbeholdningen som nå er avdekket.

  • Didrik Plehn

   Tadjik misbruker situationen for å posisjonere seg selv. Man skal være rimelig sløv eller uoppmerksom for ikke å skjønne hva nettverkene i AP holder på med.

   • Harald Hæg

    Da er det mange slöve personer som skriver gode innlegg, men som tydeligvis ikke forstår noen ting. Min mening er dog at det er Tadjik som har utvist meget godt lederskap i denne situasjonen. Ser frem til den dag hun leder partiet.

    • Didrik Plehn

     Vel, jeg tror hun kommer til å å bli en parentes i norsk politikk etter neste landsmøte…

     • densensurerte

      Jeg håper du får rett.

     • Henriette McGregor

      Hvorfor det?

     • densensurerte

      Den dagen Norge får en muslim på toppen, er overtakelsen et faktum.
      Det er min hovedbegrunnelse.
      Det burde vært tilstrekkelig for alle her inne.
      s

     • Henriette McGregor

      Store, sterke, redde menn. Livredd høyt utdannede, taleføre og rakrygga kvinner. Snodig at du og dine likesinnede ikke ser verdien av å ha en slik representant for den muslimske befolkningen som talerør i et fortsatt relativt stort politisk parti. Er du like bekymra for at Abid Q. Raja er visepresident på Stortinget, eller går det greit siden han er mann?

     • densensurerte

      Muslim er muslim – enten det er mann eller kvinne, frøken.
      Forøvrig er det fornuftig og riktig å være bekymret over at en invasjon brer seg helt til toppen. Det motsatte, som du og andre sosialister (utrolig nok.. siden islam vil ta knekken på dere når de er mange nok) bedriver, er å etterAPe frosken som sakte kokes.

   • James Olsen

    Giske ville selvfølgelig aldri grepet en slik sjanse…Og jeg tror Tadjik her følte for å gi varslerne en stemme inn i sentralstyret. Hvis varslerne skulle fare med usannheter, noe som fremstår som lite sannsynlig da Giske selv har innrømmet mye og det er mye som tale for et modus operandi, så vil han kunne ta saken rettens vei. .

    • Didrik Plehn

     For meg er Giske ganske irrelevant har aldri likt personen Trond Giske. Når det er sagt er påfallende hvor mange skinnhellige mennesker vi har i dette landet. Det er fortsatt lov å gjøre feil og å få tilgivelse. Hvis Giske gjentatte har har vist dårlig dømmekraft er det ganske ufattelig at han klart å beholde sin posisjon i AP. I så fall sier det mer om AP enn om Trond Giske. Fra mitt ståsted ser jeg et parti som råtnet på rot og i ormebolet er det et yrende liv. Godt valg!

 • Lojalitet!

  Tror de fleste støtter myndighets-personer, som er lojale ovenfor «grasrota» og ikke nødvendigvis de som er lojale mot «øvrigheta».

  Men for all del, det er mulig det er slik det har blitt i AP.

 • densensurerte

  Metoo-hysteriet girer opp føleriet som styrer all politisk korrekt (!) politikk for tiden.
  Og det er godt å se at Leif Sande våkner litt opp og tør å skrive Tadjik-mytteriet i mot.
  Men – pass deg Sande – du er mann, antakelig heterofil – og hvit – og ikke purung. Du er nesten Trump i øynene til de frådende skapningene i APs kvinnenettverk.
  Dette lar de deg nok ikke slippe unna med.
  Uansett – kudos for at det finnes menn igjen i dette landet.
  s

  • Idun Baltzersen

   haha, oi så krenket du er

   • densensurerte

    Det er ikke farlig å bli krenka, frøken.
    s

    • Idun Baltzersen

     Patriarkatet faller i din livstid. Aksepter det.

     • densensurerte

      Det har du rett i.
      Og det har falt.
      Men kanskje det går an å være både anstendig og feminist? Muligens er det en umulig kombinasjon?
      s

     • Halling51

      Enig! Hr. Sande lever på lånt tid. Jeg har ikke noe til overs på trakasering. Det er en uting og også en form for hersking overfor andre mennesker. elv har jeg gått på dagen fra jobber der dette har vært fremtredene. Jeg har aldri angret på det. Her det veldig godt me meg selv ang. dette. Jeg har ihvertfall sagt fra! Men, det har kostet mage netters søvn. Ingen kvinner o AP vil ha slik i fremtiden og jeg skal støtte dere. Det kommer et valg og disse skal vi si «grisen» har ingen fremtid. Kunn hvis kammeraderiet får fortsette!

  • Johannes de Vries

   Det er vanskelig å ta anonyme debattanter på alvor.

   • densensurerte

    Du vil vel helst ha et navn slik at du kan forfølge vedkommende? I god politisk korrekt sosialistisk ånd?

    • Halling51

     Det er valig folkeskikk å fortelle navnet når du kaster deg inn i en diskusjon. Ingen bør være redd for å si noe, jeg tror ikke noen blir forfulgt for meninger i tiden..

     • densensurerte

      Så lenge du er på den rette sida, har du ingenting å være redd for.

     • Didrik Plehn

      Jeg har forståelse for at han er forsiktig, du vet aldri når du rammes av en skittpakke…

     • John Atle Vestvik

      Navn, som Halling51 mener du?

 • Hans Adlerblick

  Ser ut som Sande ikke har fått med seg stort av poengene i denne saken. I stedet for å kjempe for solidaritet med de som føler seg forulempet, så har han solidaritet med den som har forulempet. Godt gjort. Verden har forandret seg i løpet av de siste årene. Det har tydeligvis gått denne gamle LO pampen hus forbi. Giske har vært en god kontakt for LO. At han nå prøver å vri saken inn på at saken har blitt dårlig behandlet i AP blir for dumt. Han bør heller være ærlig på at han er redd for selv å miste makt og innflytelse hvis Giske forsvinner ut. Hvis han tror Giske kommer tilbake til landsmøte i 2019 som nestleder, så beviser det at han ingenting har skjønt!

 • densensurerte

  I gode (!) «gamle» dager – som ikke er mange åra før årtusenskiftet, behandlet man såkalte varslere som det de var – nemlig sladrehanker. Og de skal som kjent, selv ha bank.
  Nå får disse – i stedet for bank – mulighet til å avsette politikere (og for the record, verken Giske eller noen av dere andre på sosialistsida, er min valgte tesmak) gjennom anonym sladring. Følelser styrer fremfor fakta. Følelser er viktigere enn fakta.
  Og hele kommentarfeltet under dette blogginnlegget til Sande, er fylt opp med hjernevaska sosialistjyplinger som hiver seg på denne tankeløse surfebølgen til Tadjik.

  • Didrik Plehn

   Det må ryddes i alle krinker og kroker, ukulturen må bort uavhengig av leirer og fraksjoner. Fokuset må alltid være politikk og saker, denne støyen må bort før partiet blir ødelagt!

   • densensurerte

    Politisk spill må avsluttes.
    I og hos alle partier – og mellom partiene.
    Og folk som søker makt burde ikke få makt. Ikke i AP. Ikke i Høyre. Ikke i FrP.
    Alle som er politikere og politiske ledere, bør komme i hu at de er folkets tjenere – og folket er dets herrer.
    s

  • Hans Adlerblick

   Ja så du tror at man må være hjernevasket for å støtte opprøret mot Giske. Vel, vi har da i hvert fall en hjerne å vaske vi da, det kan nok ikke du skryte av.

   • densensurerte

    Skal man få vasket hjernen sin, må man ha hjerne. Bra du forstår såpass. Tommel opp :).

    • Hans Adlerblick

     Takk. Synd jeg ikke kan gi det samme komplementet tilbake.

     • densensurerte

      Helt greit.
      Jeg forventer nada fra deg.
      s

  • John Atle Vestvik

   Ja jeg registrerer det, at bank, og andre former for vold, er problemløsningsmetoden for, homo, -enighets, -forhandlings, -og islamofobe.

   • densensurerte

    Det morsomme (i den grad det er morsomt) er jo at det er venstreside, muslimer og islamofile, som står får den bokstavelige volden som er å snakke om.
    Dessuten er det «artig» å registrere igjen hvordan venstresiden sykeliggjør (med fobier) folk som ikke mener det samme som dem.
    Dere er litt av en bønsj.

 • Didrik Plehn

  La oss håpe at AP benytter situasjonen og kvitter seg med langt flere enn Giske. Det er åpenbart at visse nettverk (ormebol) har høy aktivitet nå om dagen. Hun som uoppfordret leste høyt på sentralstyremøte har forhåpentligvis beseglet sin politiske skjebne, hvis ikke kan jeg love motbør og strykeaksjoner ved neste valg..

 • Trond Sviske

  tiden hvor gamle menn i dress får styre som de vill er snart omme, og idioter som deg fremskynder bare prosessen. takk for det.

  • Didrik Plehn

   Hvem mener du skal styre? Nettverk, fraksjoner, ormebol, de som føler seg krenket, eller de som mangler folkeskikk og krenker andre? Eller går du «all in» og satser på deg selv?

 • Halling51

  Du har kastt deg ut på dypt vann og da må du tåle motsigelser! Men, som gammel mann i pampeveldet har du vel glemt hvem som har valgt deg inn? Det er oss mennesker på grasrota som du har mistet tilliten hos.
  .

 • Furle

  Disse sakene er i en gråsone mellom moral og juss – hvor det er svakt rettsvern for den som anklages – og som i praksis risikerer yrkesforbud. Jeg savner en en objektiv vurdering og oppfølging av varslene, en tydligere gradering mellom pinlig oppførsel og trakassering – og at straffen står i forhold til den hendelsen. Noen ganger fortjener man klaps på hånden, andre ganger bør man miste man «hodet». Slik det er nå er «anklaget = skyldig» – og alt skal alt straffes på strengeste måte. Jeg tror mange blir skeptiske til alle varslene når prosessene er som de er – og det er vel ikke intensjonen?

  • Didrik Plehn

   Et godt poeng, det er sunt å være skeptisk…

  • John Atle Vestvik

   Når det er ledere som anklages, så er rettsvernet for varsler heller ikke tilstede. Det er mange arbeidere, tillitsvalgte inkludert, som sitter igjen med en uførediagnose etter trakassering fra «ansvarlig for areidsmiljøet» ledere.

 • kjell

  to drittsekker som støtter hverandre…

  • densensurerte

   Tadjik og?

   • Henriette McGregor

    Bra du er sensurert, siden du verken kan skrive eller telle.

    • densensurerte

     Jeg bare lurte på hvilken av drittsekkene som støtter Tadjik, han mente i tillegg til altså Tadjik, vesle frøken.

     • Henriette McGregor

      Hun heter Tajik. Og to drittsekker pluss en blir altså 3 … Nuff said.

     • densensurerte

      Søt du.
      s

     • Henriette McGregor

      Derom strides også de lærde 😉

     • densensurerte

      Jeg får vel begrense meg litt, slik at jeg ikke blir anklaget for upassende oppførsel og oppmerksomhet!! 🙂

     • Henriette McGregor

      Det er nok det tryggeste, selv for en anonym mann på nettet. #metoo

     • densensurerte

      Er du sikker på at jeg er mann?

     • Henriette McGregor

      Ja.

     • densensurerte

      Kan’ke lure kvinnelig intuisjon.

     • Henriette McGregor

      Er du sikker på at jeg er kvinne?

     • densensurerte

      Ja.

     • Henriette McGregor

      Det kan være lett å lure menn, vet du 😉

     • densensurerte

      Oh yes.

 • John Atle Vestvik

  I denne varslingssaken, som og i andre varslingssaker, så er det leders ansvarlighet, eller mangel på ansvarlighet, som bestemmer utfallet.
  I arbeidslivet er det mange som lider av at ledere sitter med den makten. Lederne som og en aktiv deltager i det psykososiale arbeidsmiljøet. Og som ofte er leder den trakasserende part.
  Jeg har tilogode å se forslag fra politiske ledere om å overføre ansvar for oppfølging av varslingssaker til en uhildet instans. Ingen fagforeninger har heller uttrkt et slikt ønske meg bekjent.
  Slik sett sitter hele det politiske kostebinderiet, fra ytre høyre til ytre venstre, på samme grein Leif Sande. Deg inkludert.
  Alle stortingspartier er toppstyrte politisk maktsøkende institusjoner. Der, for å ta et kort sitat fra Makt -og Demokratiutredningen av 2003, «institusjonalisering av personlig makt, gir økte muligheter for gjensidige tjenester».

  Vi trenger et politisk alternativ som ser nytten og klokskapen av å fordele makt nedover.

  • Didrik Plehn

   Påfallende at ingen bekymrer seg for «ofrene» i denne saken. Fremstår som et skittent politisk rankespill i fraksjonspartiet AP..

   • John Atle Vestvik

    Tull og vas Didrik. Det er ikke spesielt, eller isolert hos AP i det hele tatt. Samtidig med Giske diskusjonen har KrF sluppet unna med værre varsleratferd. Og forgelm ikke hele FrP ledelsens aktive innsats for å holde Søviknes ren og pen.

    • Didrik Plehn

     Du må gjerne mene at mine meninger er tull og vas – det er din fulle rett. Jeg er fullstedig uenig og hevder at dette handler om å få fjernet Giske. Ethvert virkemiddel som kan vippe mannen over kanten og ned i avgrunnen benyttes. Jeg har ingen sympati med Giske, kun med dem som er forulempet. Dersom denne ukulturen hat fått pågå lenge så sier det mye om grumset i våre politiske organisasjoner og AP spesielt. Godt valg!

     #metoo/fortielse/maktkamp/faenskap

 • Nil_Admirari

  Snakk om å ta rennefart for å bli med i en synkende båt.

  • Didrik Plehn

   Ja, de som bygget dette landet og levde som de handlet er snart bote. Jeg frykter fremtiden når de historieløse tar over. Dessverre blir man ikke alltid et klokt og forstandig menneske av å sitte på skolebenken.

 • Didrik Plehn

  Noen er nok ikke fornøyd før de har sendt Giske samme vei som de sendte Tore Tønne. Det er fortsatt lov å bruke sin forstand!

  • Hans Adlerblick

   At du gidder å bruke det argumentet der. Det har vært trukket fram ganske mange ganger nå. Men ettersom du bruker det, så har du vel heller ikke fått med deg hva det blir besvart med. Du skriver at det er lov å bruke forstand. Ja det er det. Det burde Giske ha brukt i sin omgang med damer. Han burde hatt forstand til å forstå at han oppførsel kunne være upassende. Han burde hatt forstand til å forstå at dette kunne skape vondt for de som han la seg etter når han ble forsøkt avvist. Når han tidligere har blitt konfrontert med at hans oppførsel kanskje ikke helt har sømmet seg, så burde han att forstand til å endre adferden. Du setter jo alt på hodet å skaper Giske som offeret å ikke damene. Du burde hatt bedre forstand enn det!

   • Didrik Plehn

    Som sagt jeg har ingen sympati med Giske eller dem som driver politisk rankespill i AP. Min sympati er hos dem som er forulempet. Denne saken handler om mye mer enn Giske. #metoo/fortielse/maktkamp/faenskap
    Har Giske begått straffbare handlinger så er det andre instanser enn AP som skal håndtere det. Jeg lever i en rettsstat og gapestokken ble avskaffet for omtrent 180 år siden…

    • Henriette McGregor

     Det er alment kjent i Norge at ulike institusjoner, arbeidsplasser, organisasjoner, foreninger, lag, ja til og med nettsteder og debattfora, har egne, gjerne skriftlige, retningslinjer og regler for hvordan folk skal opptre når de samhandler der. I tillegg har man som kilde og/eller supplement noe som ofte kalles folkeskikk (hva som er akseptabelt kan riktignok der variere mellom ulike grupper/lag/aldersgrupper/kjønn/kulturer, osv) og den undervurderte «dannelsen». AP er naturlig nok i sin fulle rett til selv å legge lista for hvordan de ønsker å framstå utad, og derav hva de kan akseptere av atferd av sine egne innad. Gapestokken er riktignok avskaffet som avstraffelsesmiddel i det norske rettsystemet, men det er ikke dermed sagt at vi som samfunn er tjent med å avskaffe enhver sanksjonsmulighet og sosial kontroll oss i mellom, slik at vi alle, unge kvinner inkludert, skal kunne være trygge på å bli behandlet med respekt og anstendighet i det offentlige rom.

     • Didrik Plehn

      At mennesker behandles ordentlig tar jeg som en selvfølge uavhengig av kjønn og status.

 • William Hansen

  Dette er fantastisk. Den interne tanke-og og ytringsfriheten i Arbeiderpartiet, som de ønsker å påføre samfunnet, legges åpent frem: avvik er «illojalt». FRP har ytringsfrihet på sitt partiprogram, AP har det ikke. FRP er ikke redd for at Listhaug betales for å påvirke FRP, fordi FRP føler seg trygg på at det beste argument skal vinne. I Arbeiderpartiet mottas hva som er korrekte meninger og ytringer fra toppen: alt annet er illojalt. Blogginnlegget er for godt til å være sant.

 • Har Giske vært en av mentorene for å skolere ungdommer inn i AP på godt og vondt? Det kunne i så fall ikke vært noe godt valg!

 • Brit Helle Aarskog

  Arbeidsmiljølovens bestemnelser om varsling ble endret med virkning fra 1 juli 2017. Disse står over retningslinjene til et politisk parti. Ellers har både ASD og KMD utarbeidet retningslinjer og veiledninger om varsling som er svært gode.
  Ledere i AP og detes angivelige rådgivere har ikke vist særlig evne til å håndtere varsling.
  Det hjelper ikke at en Herr Begriffenfeldt i Dårekisten kommer inn fra sidelinjen og kaller utvalgte ledere for illojale samtidig som det meget klart skinner gjennom at andre er kåret til karer av ypperste klasse.
  Fra utsiden som observatør blir ikke inntrykket bedre av Sande sitt utspill. Det var bedre om det var taust også fra den kanten.

 • Kenneth Lie

  Er ikke rart det er problemer i Arbeiderpartiet når tankegangen er like utdatert som hårfrisyren din Sande. Giske er ikke offeret her. Ta kuken din i håndå du og syng et slag for mannsjåvinismen

  • densensurerte

   Typisk sosialistpøbel.

 • ReidarAschehougLarsen

  En innvandrerkvinne som søker makt og posisjon, og med Arbeiderpartiet som springbrett har hun klart å komme opp som nestleder, d. v. s. at hun har ålet seg fram til en god lønnsmessig post og nå er neste steg å overta vervet til Støre, ja det er faren for å la importerte nordmenn komme inn i politiske partier som de ser som et springbrett for posisjon og letttjente penger med minimum slit. Så uteslutt denne «Strandadamen» fra partiet og få inn nordmenn i stedet for og det vil bli mindre gnisninger i fremtiden.

  • Jostein Hassel

   Det er litt drøyt å kalle Rogalendinger for innvandrerer… for all del, særs tvilsomme og med luguiber smal i fotball. Men innvandrerer?

   • ReidarAschehougLarsen

    Dama er ikke særlig populær i Rogaland, hun er jo gift med en nordmann men hun og hennes like forblir muslimer selv om de klær seg uten burka og nattkjole.

 • Jostein Hassel

  Poltikk er tillitsarebeid… Det forekommer meg at Hr Sande ikke helt har forstått det. Heia Hadia

 • Tror

 • Dagfinn A. Mork

  Jeg legger merke til at det ikke finnes et fnugg av omsorg for de medlemmene av partiet som har måttet tåle Giske sin fremferd over årtier fra Lande her. Uansett hvordan denne saken ender så er ikke AP sitt problem løst med det. Når partiet mister oppslutning så er det fordi det ikke forstår sin samtid og sitt folk. Her er heller ikke Tajik fullgod, men hun har forstått at stemmeberettigede anno 2017 og videre merker seg at partiet tenker kun på seg selv og pampeveldet – det er skikkelig langt fra likestilling for ikke si likeverd.
  Spørsmålet er ikke juss, spørsmålet er tillit og det vinnes i gjerning – som når Tajik våger å stå for de svakeste i denne saken.
  Til slutt; hvorfor skal Giske være sykmeldt; det er grovt misbruk og ennå et signal til oss velgere at han lite forstår.

 • hortnor

  Det er i AP som i politiet. Der gransker de hendelser selv og frikjenner selv. Er det noen som har hørt at noen i politiet som har blitt dømt av sine egne ?

 • Skyweir

  Dette er snakk om politikk og etikk. En mann som er blitt beskylt for flere trakasseringer og maktmisbruk mot kvinner over en årrekke kan ikke være nestleder i Norges største parti på venstresiden, særlig ikke når vi vet hvordan maktforskjellene nesten alltid gir menn absurd spillerom i politikken. Dette er noe Arbeiderpartiet bør jobbe for å bekjempe, ikke støtte opp under.

  At dette har fått holde på å ulme så lenge er en hån mot alt den norske venstreside bør stå for.

 • John Atle Vestvik

  Jeg ser du serverer påstanden; «Vi har svært strenge regler i Norge mot uønsket seksuell oppmerksomhet.», lengre nede i diskusjonen Leif Sande. Og undrer hvor du henter henter faktagrunnlag for påstanden din. Det næremeste jeg finner er dokumentasjon fra organisasjoner som hevder å ha laget rutiner for behandling av slike varsler.
  Foreløpig ser jeg påstanden som en konstruert bortforklaring.

 • halloooo

  Legg ned pampe AP. Det eneste som er igjen er et flott navn som har null betydning for de som styrer partiet, et navn som gjør at folk blir lurt til å stemme på pampene 🙁
  Er 58 år og har jobbet i flere statsbedrifter, og vært medlem i LO. Har sett typer som Sande gang på gang både i LO og AP, rett og slett kvalmende, og har av den grunn aldri stemt AP, og er kry av det…

 • Tobias Johansen

  Uff så lavpannet og forutsigbart Sande. Mannemenn som forfekter mannemennsmåten å gjøre ting på. Er virkelig Tadjik den som er den illojale her?

 • Pingback: Tidligere LO-topp med kraftig angrep mot «illojal» Tajik – Media()

 • He he, kult at du tok bort kommetaren min, det gjør det vel mer sannsynlig at Strilen og Nordhorland, vil skrive om det.