Dette selskapet må lempes på hode og ræva ut av norsk sokkel.

DNO som er et norsk selskap registrert på Oslo Børs har i flere år nå nektet å betale lønn til sine 200 ansatte i Jemen etter at produksjonen ble stoppet opp. I henhold til konsesjonsbestemmelsene er DNO forpliktet til å betale lønn, dette er fastslått i fler dommer. Men selskapet nekter fortsatt. Nå er saken ferdig behandlet i OECD kontaktpunkt og man venter på kontaktpunktes anbefaling til selskapet i saken. De trenger ikke å følge anbefalingen.

Betal pengene du skylder Bijan Mossavar Rahmani

Eieren i praksis av DNO heter Bijan Mossavar Rahmani. Han er født opppvokst i Iran. Han beskrives noen steder slik:

I tillegg til sine verv i industrien er Mr. Mossavar-Rahmani aktiv innen veldedighet, utdanning og kunst. Han er medlem av besøkskomiteen på Harvard Kennedy School og styremedlem i Metropolitan Museum of Art i New York, hvor han også leder besøkskomiteen ved Institutt for islamsk kunst.

Hvorfor denne karen som tydeligvis ønsker å bli fremstilt som en svært så human person, nedverdiger seg til å bli oppfattet som en banditt sett med norske øyne, forstår jeg ikke. Arbeidsgivere som nekter å betale ut lønn til sine ansatte er banditter. Det kan da umulig stå på pengene.

Kan det ha noe med krigen å gjøre.

Om det er en del av den Saudi Arabiske/vestlige krigsinnsatsen mot befolkningen vet jeg ikke, men det kan være. Også det er i så fall helt uakseptabelt.

I henhold til Klassekampen anklager Internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner Saudi-Arabia for å ramme sivile mål, som skoler, sykehus og moskeer. Ifølge en rapport fra Yemen Data Project, som gikk gjennom 8600 saudiarabiske luftangrep, hadde nesten halvparten ikke-militære mål. Om det å holde tilbake lønn skal ses på som en del av krigsinnsatsen mot de sivile, vites ikke, men det er ikke utenkelig.

Nesten 19 millioner mennesker i Jemen trenger mathjelp og over 2,5 millioner er internt fordrevet, ifølge FN.

DNO må aldri få fotfeste på norsk sokkel igjen.

Selskapet er nå på vei inn på norsk sokkel igjen. Og de har store ambisjonar. I følge hegnar.no sier de dette:

«DNOs ambisjon er å etablere seg som en langsiktig strategisk aktør på den norske kontinentalsokkelen med deltagelse i hele verdikjeden (leting, utvikling og produksjon), først som rettighetshaver og over tid som operatør», skriver selskapet i et brev til Olje- og energidepartementet.

Jeg vil instendig be alle som kommer i berøring med disse bandittene, å ikke gi noe som helst tilsagn om lisenser norsk sokkel. Dette er et selskap som skulle vært lempet på hode og ræva ut. Etter flere dommer fortsetter de å nekte folk den lønna de skylder dem.

Lest denne: Lest denne Søviknes slipper DNO inn på norsk sokkel

Nettavisen:  DNO nekter å betale arbeidere i Jemen