Pensjonistene sviktes av Høyre og Frp – nok en gang

Pensjonistene sviktes av Høyre og Frp – nok en gang

På tredje år på rappen har Frp og Høyre sørget for at pensjonene til pensjonistene blir underregulert. Norsk Pensjonistforbund nektet til og med å skrive under på et slikt elendig oppgjør.

Pensjonistene underreguleres kraftig

Mens lønnsmottakerne i år får en regulering på i gjennomsnitt 2,4 prosent så får pensjonistene kun 0,38 prosent. Dette er en underregulering på 2,02 prosent. På en lønn på 250.000 utgjør dette en økning på 6.000 kroner. På en pensjon på 250.000 utgjør det 950 kroner. Dette betyr at pensjonistene med samme lønn får 5.050 kroner mindre enn lønnsmottakeren. Dette kunne regjeringen har gjort noe med.

Ingen skattekutt har kompensert underreguleringen av pensjonen

Regjeringen hevder de har kompensert dette med skatteendringer. Det stemmer overhode ikke. Skatteendringene er også mindre enn for lønnsmottakerne. Til sist så hevder regjeringen at de har økt minstepensjonene med 4000 kroner. Av de 70.000 enslige minste pensjonistene gjelder dette bare de 55.000 som har opptjent pensjon i privat sektor. De som har opptjent pensjon i offentlig sektor får det ikke på grunn av samordningsregler.

De 55.000 av totalen på 1.000.0000 pensjonister som får økningen på 4.000, får noe mer enn de andre pensjonistene, men også disse taper i forhold til lønnsmottakerne da de ikke får noen skatteletter overhode.

Klassekampen om unge i arbeidslivet som frykter lav pensjon.

Det må legges til rette for at stadig flere får muligheter til å sikre seg pensjoner på 2/3 av lønn

Å nedjustere pensjonen sammenlignet med lønnsmottakeren blir håpløs. Derfor er det også på dette området greit å referere til Arbeiderpartiets landsmøte vedtak om pensjon. Spesielt er det to punkter som er viktig. Det ene er at flere får muligheter til å sikrer seg en pensjon på 2/3 av tidligere lønn. Det andre er at drøftingsretten må sikres for organisasjonene til pensjonistene. Dagens drøftelser er jo bare en farse.

VG. Sivs skattegave. Ikke en krone til pensjonistene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *