Listhaug, Trump, Clinton, Sandberg

Hva er likheten mellom Sylvi Listhaug og Donald Trump, og mellom Hillary Clinton og Per Sandberg?

FrP-ere liker ofte USA svært godt. Spesielt før de har vært der. Sylvi Listhaug reiser til Amerika sammen med mannen så snart de har ferie, står det i den nye boken om henne. Liker vistnok både det politiske og landet og Elvis.

Listhaug har lært av Trump

Hun har også lært mye av Trump i denne valgkampen. Begge gjorde et forsøk på å skremme nordmenn og amerikanere med hvor ille det sto til med innvandringspolitikken i Sverige, og at slik kunne det fort bli i Norge og USA om vi ikke holdt muslimene ute.  Men det var de selv som ble skremt. Min tidligere kollega Stefan Lövfen ga klart beskjed om at dette skulle de holde seg unna. Så både Trump og Listhaug måtte gjøre en ynkelig retrett.

Les mer i Nationen: Listhaug og Trump og Erna

Sandberg har lært av Hillary Clinton

Om Per Sandberg liker USA like godt vet jeg ikke. Men han har nok fulgt godt med i valgkampen «over there» han også, og blitt veldig fasinert av måten Hillary Clinton har oppbevart e-postene sine på. Man må jo tro dette siden han kopierer hennes metode etter han kommer hjem. Fordelen er at da er det ingen som vet hva man holder på med, og avisene kan ikke få fatt i det. Man slipper ubehaget med at posten blir registrert og at andre får tilgang på det som er offentlig tilgjengelig post.

Les meir om saken i Dagbladet: Sandberg og Hillary Clinton og e-postene