Handelsavtalen med Storbritannia viktig, men viser samtidig hvor håpløst der er å skulle erstatte EØS med en handelsavtale. 

Handelsavtalen med Storbritannia viktig, men viser samtidig hvor håpløst der er å skulle erstatte EØS med en handelsavtale. 

Mulighetene for å eksportere bearbeidede fiskeprodukter er åpenbart blitt mer begrenset for Norge, skriver Folkebladet, og videre at engelske medier hyller avtalen som en seier for britisk fiskeindustri er absolutt verdt å merke seg. NHO karakteriserer på sin side avtalen som en tapt mulighet for eksport til britene av bearbeida norsk fisk. Og nettopp dette punktet i avtalen kolliderer blant annet med fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsens ambisjon og mer bearbeiding og verdiskapning i Norge — som det nå er satt ned et utvalg for å utrede.

Avisen avslutter med å si at: Forhandlingene med britene har uansett vist hvor viktig EØS-avtalen er for norsk eksportindustri. De som argumenterer mot EØS-avtalen vil erstatte den med handelsavtaler slik vi nå har fått med britene i land etter land i Europa. Det er ingenting i den nye avtalen med britene som tilsier at det er klokt.

Les hele saken i Folkebladet: Avgjørende avtale for lokal sjømatnæring – Folkebladet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *