AUF krever stopp i Afghanistan-returene. Dette må Arbeiderpartiet støtte. 

VG skriver idag at AUF vil ha stans i returene til Afghanistan.

Det skulle bare mangle med utgangspunkt i den usikkerhetene som venter flyktningene hjemme. Idag er det bare Norge, Danmark og Nederland som returnerer flyktninger til Afghanistan fra Europa. Norge og Danmark, spesielt Norge har regjeringer langt til høyre for mesteparten av landene i Europa , og i Nederland presses regjeringen av Wilders som tapte valget, men som enda «lever».

Argumentasjonen til regjeringen er ikke holdbar. De hevder at det finnes steder i Afghanistan som er trygge. Om det er sant er høyst usikkert. Men selv om det er sant er ikke argumentasjonen holdbar. Når en ungdom fra Oslo flyktet til England under krigen, skulle han da sendes tilbake fordi det var trygd i Kirkenes.

Norge sto alene for hele 64 prosent av alle returer til Afghanistan I fjor. Og vi får sterk kritikk fra blant annet Amnesty.

Det er flere andre fra grasrota i Arbeiderpartiet som har protestert og flere kommunelag og fylkeslag er i ferd med å ta det opp. Vi må kunne distansere oss fra regjeringen på dette punktet.

AUF lederen Mani Hussain sier det slik:

– Vi kan ikke godta at Norge skal sende barn tilbake til krig, forfølgelse og terror. Her må vi sikre barns trygghet. Barn skal kunne glede seg til dagen de blir 18 år, ikke være livredde for den, skriver AUF-lederen i e-posten til VG.

Vi skal ha en streng innvadringspolitikk, men husk den skal være human og rettferdig.

Les hele saken i VG:  Asylopprør i Ap: AUF krever stopp i Afghanistan-returene