Trine Skei Grande, partileder i Venstre.

Venstrefolk er selve garantisten for Listhaugs innvandringsretorikk. Hold dere for god til dette.

Venstre er ikke slik de var. Og spesielt ikke etter at Trine Skei Grande tok over som partileder. Sjelden har jeg hørt noen politiker ha en slik innbitt negativ holdning til Arbeiderpartiet som henne. Jeg tror dette er en av grunnene til at Venstre ligger så lavt på meningsmålingene.

Venstre er garantisten for Listhaugs innvandringsretorikk

Venstre er ikke et parti hvor velgerne uten videre aksepterer at partiet gjør seg til garantister for Frps regjeringsmakt.  Når det gjelder folk jeg kjenner som stemmer Venstre,  opplever jeg dem til å ligge milevis fra Frp, og hvordan de klarer å være med på en avtale der de er selve garantisten for at Sylvi Listhaug får fortsette som innvandringsminister forstår jeg ikke. Ikke det at innvandrigspolitikken til Listhaug er så annerledes, men retorikken hennes er det,

Ole Torp i NRK spurte om Grande ville kreve at Solberg kvittet seg med Listhaug i en ny regjering.   Ikke en gang det klarte Trine Skei Grande å svare bekreftene på. Svaret fra Grande var så pass ullent at vi at satt igjen med inntrykket av at Venstre ønsker at dagens regjering skal fortsette med Siv Jensen som finansminister og Sylvi Listhaug som innvandrings og integreringsminister,  bare de slipper en regjering med Jonas Gahr Støre som statsminister.

Så en stemme på Venstre er en stemme på Sylvi Listhaug, som blant annet beskylder Hareide fra Krf,  for å «slikke imamer oppetter ryggen». Og i tillegg nekter å beklage det. Her synes jeg Hareide er «for flink til å snu det annet kinn til».

Frp vil ta seg til rette i forhold til menneskerettskonvensjonen

Det siste nå er at Listhaug og Jensen er ute og sier de vil utfordre menneskerettskonvensjonene, fordi den beskytter mennesker. Her er de helt på parti med Le Pen og andre høyreekstreme partier i Europa. Torbjørn Jagland som er leder for Europarådet sier i en facebook melding dette:

Her er hva Jagland sier

Jeg ser at statsråd Sylvi Listhaug sier at Den europeiske Menneskerettighetskonvensjonen er et hinder for å beskytte norske borgere.  Hun vil fengsle folk som skal sendes ut av landet.  Det er ikke politikere som fengsler folk.  I en rettsstat er det påtalemyndigheter og politi som kan gjøre dette, men ikke uten grunnlag i en lov og med godkjennelse av en domstol.

På tirsdag i denne uken traff jeg tidligere leder av Dansk Folkeparti, nå formann i Folketinget i Danmark.  Hun kjørte også fram kraftige angrep på Den europeiske Menneskrettighetskonvensjonen og hevdet at Domstolen under Europarådet hindrer danske myndigheter å skape sikkerhet for befolkningen.

Det er tydelig at det foregår en koordinert kampanje fra høyrepopulistisk partier mot det rettssystem vi har bygget opp i Europa.  Marine Le Pen fremmet liknende synspunkter under den franske valgkampen.

Venstre skryter av at de har fått en bedre innvandringspolitikk som følge av avtaler de har inngått med regjeringen. De har i alle fall ikke fått til en bedre integreringspolitikkk gjennom den menneskefiendtlige retorikken de har bidratt til, ved å holde Sylvi Listhaug ved makten.

Les denne fra NRK  Listhaug vil setje menneskerettane til side

Les denne fra VG Venstre Raja sier Listhaug fremmer hverdags rasisme

Les denne fra Dagen Listhaug overrasket med kristen tro

Les denne fra Dagen Slikker imamer oppetter ryggen