Ser ikke ut som Frp-erne klarer seg. Søviknes, Jensen, Listhaug, Sandberg, Solvik-Olsen, alle i hardt vær.

I dette innlegget har jeg prøvd å være sarkastisk, så en skal ikke ta alt på alvor.

FrP statsrådene har vært i hardt vær den siste tiden. Det er ikke måte på hvor de har lagt seg ut med Stortinget. Og det er nettopp begynt. Stakkars, og dette skal vedvare i fire år. De har rotet seg skikkelig utpå. Hvordan skal Erna Solberg klare å takle dette?

Terje Søviknes

Han har gitt Stortinget feile opplysninger om økonomien til Goliatfeltet. Men hvem ville ikke gjort det. Økonomien til feltet er helt umulig å si noe om. Han burde selvsagt sagt «Jeg aner ikke»  For det som er lønnsomt med en oljepris er det ikke med en annen. Når oljeprisen er tilbake på 130 dollar fatet, oj,  hvor lønnsomt det da er. Oljeprisen er det ingen som har peiling på uansett hvor mye avisene tror på at det finnes eksperter. Søviknes gjorde den generaltabben at han brukte oppdaterte tall fra operatøren som var relativ positive, i steden for å legge frem de gamle tallene hans eget direktorat satt på som var negative.  Forsto han ikke at Lars Haltbrekken var ute etter de dårligste tallene. Det var en selvsagt en generaltabbe av Søviknes og slike statsråder kan vi ikke ha tillit til .

Siv Jensen

Hun stakkar har involvert seg i omorganiseringene i SSB. Omorganisering er noe dritt spør du meg. Har ganske lang erfaring med det. For med en gang noen må gjøre noe de ikke har gjort før,  og andre må gjøre den jobben disse har gjort før,  så blir det det leven. Og når noen må overføres til Kongsvinger fra Oslo, Ja da blir det også leven. Og klubben må på banen. Og her må jeg bare få lov å gratulere NTL klubben i SSB som trakk innvandringskortet. Jeg har ofte vært med å trekke sikkerheitskortet, sykefraværskortet, og andre kort for å stoppe slike prosesser. Men jeg har aldri hatt tilgang på innvandringskortet. Det er et kort Siv Jensen vet alt om og er derfor meget effektivt. Men denne gangen i handa på NTL foreningen. Og i møte med innvandringskortet så hadde ikke Meyer så mye å stille opp med. Stakkars Siv hadde aldri kommet levende gjennom et landsmøte i FrP hadde hun ikke fjernet en leder som vurderte å kvitte seg med selve innvandringsforskeren i Norge.

Sylvi Listhaug

Hun er nærmest blitt avskiltet i det siste. Nå har Stortinget bestemt at alle de unge asylsøkerne ikke skal utsendes likevel. Stakkars Sylvi, dette var jo selve prestisjeprosjektet. Svaret hennes er nå at Norge med dette har åpnet grensene for alle Afghanere.  Talliban og hele sulamitten på 30 millioner vil komme til Norge nå. Og dette budskapet bruker hun mye energi på  å formidle i håp om at det skal bli hørt av alle. «Kom alle sammen, Arbeiderpartiet har åpnet grensene. Her er fritt leide.», sier hun. For da kan hun jo få noe gjøre på.

Og det trenges. For nå er Stortinget i ferde med å ta enda flere oppgaver fra henne. Nå er det instruksjonsretten som Sylvi har praktisert overfor UDI som skal fratas henne. Denne retten var et av de hastetiltakene som ble vedtatt i 2015 da vi hadde den store tilstrømmingen før Putin, Løfven og danskene stoppet den.  Som alle maktmennesker vil hun gjerne ha denne retten fortsatt, men det vil ikke Stortingsflertallet, de tar kort og godt og avskilter henne.

Per Sandberg.

Han har tatt en liten Clinton da han i sommer ba den mektige lakselobbyisten Frode Reppe i NSL (Norske Sjømatsbedrifters Landsforening) om bruke hans private e-post når han skulle kommunisere med han. Det er klart det er mye enklere  når lobbyistene kan kommuniserer direkte og helt privat med statsråden på statsrådens e-post og ikke måtte journalføre alt som blir korrespondert. Ingenting er jo mer effektivt enn dette. Og er det ikke effektivitet folk forlanger.

Det er heller ikke greit å hete Per Sandberg når det også er andre som heter Per Sandberg som mottar de mailene som den første Per Sandberg skulle hatt. I alle fall ikke for en lobbyist. Etter en tid kommer det jo for en dag at alle de e-postene lobbyisten har sendt har vært helt unyttige poster til en fredelig Per Sandberg som minst av alt er fiskeriminister.

Ketil Solvik-Olsen

Og så var det Samferdselsministeren vår. Det er nå kommet for en dag at Vegdirektoratet ikke har gjennomført den kontrollen av broer slik det skulle.  Og han som har vert så opptatt av å brygge broer. Mange broer. Nå ser det ut som om de ruster på grunn av manglende kontroll.

Og så mener noen at ministeren har det øverste ansvar for å kontrollere broene våre slik at de ikke ruster. Og nå anklages han for å ikke ville ta ansvar, men heller dytte det nedover. Og dette tar ikke Sverre Myrlie i Arbeiderpartiet nådig opp når han sier til VG:

Broene våre må rett og slett bare være i orden.

og Hans Fredrik Grøtan i Krf er enda mer fortvilet og skjønner ikke hva som har skjedd:

Jeg er veldig overrasket over at dette har gått under radaren, så til de grader.

Så nå Ketil må du bare se å få ryddet opp. Broene må være i orden og de må være på radaren. Og det er ditt ansvar.