Klart for Støre som Statsminister på tirsdag. Hareide kan ikke la seg ydmyke gang på gang.

Posted by

På tirsdag skal Stortinget stemme over mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug. Jeg kan ikkje se at  Kristelig Folkeparti har noe annet valg enn å stemme for forslaget.  Når Frp har sagt at Listhaug er «urokkelig», så er det faktisk ikke mulig med noe annet utfall.  Frp og Høyre  stiller opp og støtter Statsråd Listhaug, da går det ikke ann at Krf svikter sin partileder Hareide som er blitt både latterliggjort og ydmyket på det groveste av Listhaug. Så ynkelige er ikke Krf.

I så fall er det klart for regjeringen Støre.

Hareide sleiker ikke bare imamer opp etter ryggen,  han støtter også terrorister

Det er ikke lenge siden Sylvi Listhaug hevdet Knut Arild Hareide «sleika imamer».

Nå kan det se ut som at regjeringen er avhengig av KRF sine stemmer for å unngå at stortingsflertallet stemmer for mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug.

I en debatt i august 2017, sa Listhaug til NRK at Hareide er for feig til å konfrontere mennesker med ekstreme meninger:

«Hareide og andre politikere sleiker imamer oppetter ryggen, i stedet for å konfrontere folk med ekstreme holdninger. Det synes jeg man skal slutte med, sier Listhaug.»

Hun beskyldte dessuten Hareide for kun å snakke, men aldri handle.

Hareide og Høyre stemte sammen med Arbeiderpartiet

Det famøse facebook innlegget Justisminister Listhaug la ut for en ukes tid siden, med påstanden om at Arbeiderpartiet setter hensynet til terrorister foran landets sikkerhet, rammer også KRF og flertallet på stortinget. KRF stemte sammen med Arbeiderpartiet og stortingsflertallet i saken.

Statsminister Erna Solberg har blitt ydmyket av Sylvi Listhaug sin opptreden i etterkant av facebook- innlegget. Det tok mange dager før justisministeren kom med beklagelse. Justisministeren virker til å ikke bry seg om hvorvidt hun setter sin egen statsminister i et dårlig lys eller ikke.

Men en ting er at justisministeren har ydmyket sin egen statsminister. Ydmykelsen av KRF og partileder Knut Arild Hareide er faktisk mye større, dersom KRF presses til å stemme mot mistillitsforslaget som er fremmet mot nettopp Sylvi Listhaug.

Måten Listhaug har opptrådt på og stemplet stortingsflertallet som mer opptatt av hensynet til terrorister enn av hensynet til landets sikkerhet er i seg selv grovt – og rammer hele stortingsflertallet inkludert KRF.

Men, akkurat KRF har faktisk blitt langt mer æreskjelt og uthengt. Nettopp av Sylvi Listhaug – som da hun hevdet Hareide sleiket imamer.

Dessuten: Dersom partilederen og KRF velger å stemme i mot mistillitsforslaget får jo Listhaug rett i en annen påstand hun kom med i samme debatt med Hareide som da hun stemplet han som imamsleiker.

Listhaugs ynkeliggjøring av Hareide

Hun hevdet jo også at Hareide var feig.

Det som vil vil være feigt er om KRF lar være å stemme for mistillit mot en minister som til de grader har ydmyket og ynkeliggjort partiet KRF og spesielt partileder Knut Hareide både som politikere og som mennesker. Dersom Krf nå kommer til at de skal støtte Listhaug fremfor å støtte sin egen partileder,  og ikke stå opp for han slik Frp og regjeringen står opp for Listhaug,  så er det utrolig ynkelige og feigt av partiet.

Listhaug  herjer nå på Krf sin nåde. Hun vet at det sitter mange knarker bak i Krf og innerst inne støtter mye av det hun står for. Dette må det bli en stopp av.

Ydmykelsen av Hareide vil være av en historisk dimensjon dersom Listhaug skulle overleve stortingets behandling av mistillitsforslaget mot justisminister Sylvi Listhaug.