Gratulerer med havvind-suksessen Statoil, men ikke glem at dere først og fremst er her for å få opp olje og gass.

Det er svært kjekt å se at Statoil lykkes med satsing på  Havvindmøller. Gode britiske subsidieordninger har gjort at Statoil har fått dette til  og har fått tillegget seg mye god kompentanse på området.

Statoils planer for bygging av havvind

Havvind er for fremtiden

Havvind er fortsatt dyrt, men likevel for fremtiden. Jeg har ikke så stor tro på vindmøller i fastlandsnorge. Men har alltid hatt tro på havvind. Ikke minst kan det være en god industriell mulighet for selskap som Statoil og øvrig norsk industri.

Jeg husker tilbake 10 år i tid da jeg og Jan Davidsen tok opp i LO at vi burde engasjere oss mer i satsing på havvind. Da var det ikke mye støtte å få, men det har snudd. I 2007 etablerte Industri Energi sitt eget AS for å få fremdrift i havvind i kombinasjon med å bruke «strandet gas» i havet til å lage gasskraft. Dette måtte vi gi oss på, men ideen er fortsatt god og havvind er utvilsomt et satsingsområde.

Sterk vind, langt fra land og kommer ikke i konflikt med nasjonale naturverninteresser. Støy og alle de andre problemene vi kjenner fra landvindmøller blir borte.

Men husk at Statoil er etablert for å få opp olje og gassen vår,  og her er det mye igjen.

Når alt dette er sagt et det også viktig at Startoil ikke begynner å tone ned satsingen sin på olje og gass. Norge skal utvinne og produsere olje og gass i svært mange år enda, og da er det viktig av at vi har et statsdominert selskap som kan stå i spissen for den satsingen. Vi ser at noen av de utenlandske selskapene trapper ned, da er det viktig at vi har Statoil. Statoil ble etablert for at vi skulle få utvunnet norske olje- og rgassressureser og det må være målsettingen fortsatt.

Meld deg på nyhetsbrevet leifsande.no