Undersøkelse viser at den viktigste grunnen til at Labour tapte valget var at de mislikte partilederen – Jeremy Corbyn. 

Undersøkelse viser at den viktigste grunnen til at Labour tapte valget var at de mislikte partilederen – Jeremy Corbyn. 

Mens den interne Labour analysen etter valget viser at grunnen til at man tapte valget var at Brexit fikk for stor rolle i valgkampen, så viser denne at hele 53 prosent av de som stemte Labour i 2017 og som ikke gjorde det denne gangen, skiftet fordi de ikke ville ha Corbyn som statsminister. Hele 10.000 er spurt.

Også blant de som gikk direkte til de konservative  var det flere (75 prosent) som sa de gjorde det fordi  som de ikke ville ha Corbyn som statsminister enn de som de gjorde det fordi de ikke likte arbeiderpartiets syn på Brexit. Kun 58 prosent av de som byttet til de konservativ sa de ville ha vært lojale mot arbeiderpartiet hadde det ikke vært for Brexit, mens 73 prosent av de som gikk til det klare “Ja til EU partiet”, de Liberale,  sa ville ha vært lojale hadde det ikke vært for Brexit. Det er altså en større andel av de som gikk til det klare “Ja til EU partiet” som gjord det på grunn av Brexit enn den delen som gikk til “Ut av EU partiet”  – de konservative – på grunn av Brexit.

Undersøkelsen viser egentlig en selvfølgelighet. Å gå til valg med en statsministerkandidat som i flere år har lagt rundt 20 prosent på popularitetsmålingene nytter ikke om man har ambisjoner å vinne valg. Heller ikke med et forvirrende standpunkt til den viktigste saken i valgkampen.

Får håpe Labour denne gang klarere å bli enige om en kandidat som gjør at det kan bli et skifte neste gang.

Undersøkelsen er omfattende. Den er utført av Lord Ashcroft Polls. Hvor eieren Ashcroft er en tidligere parlamentsmedlem for de konservative.

Saken jeg kommenterer er hentet fra The Independent . Hele saken kan leses her: The Independent

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *