Meiningsmåling 08.07.17, aftenposten.no

Fellesferien starter med Arbeiderpartiet og partiene til venstre på topp. Høyre går ned.

I det vi går inn i fellesferien ligger det fortsatt an til at Arbeiderpartiet skal danne regjering til høsten sammen med sine partnere. Det er stort flertall til venstresiden.  Arbeiderpartiet på topp med 32,2 prosent. Nå hviler vi oss litt i ferien, og er klar til nye byks fram mot valget.  

Senterpartiet tilbake og Frp frem

Senterpartiet går noe tilbake i forhold til de tidligere målingene, men det var vel ventet. De ser i alle fall ut til å gjøre et svært godt valg.

Selv om Frp ligger godt an på denne meningsmålingen var det en annen for kort tid siden som bare gav dem 10 prosent. Jeg tror de vil slite inn mot valget. Før stortingsvalget siste lovte de omtrent å revolusjonere Norge. Mye av løftene røk allerede under etablering av Samarbeidsavtalen. Så har de sviktet mer og mer igjennom perioden. Bompenger har det aldri vært mer av, og pensjonistene har fått underregulert pensjonen tre år på rappen. De har til og med gitt pensjonistene et dårligere oppgjør enn det som en innenfor dagens regelverk har lov å gi. I tillegg har regjeringens pengebruk røynet hardt på oljefondet. Det er ingen grunn til at de skal gjøre et godt valg.

Høyre går også tilbake

Høyre går kraftig tilbake på denne målingen. De har jo egentlig svært lite å skryte av i denne perioden. Kommunesammenslåingene skulle være det store, men det ble ikke det. Noen sammenslåinger ble det ut av det og initiativet var greit, men det skulle vært basert på frivillighet. Tvangsammenslåing er aldri en god løsning. Den vil man slite lenge med.