Ukategorisert
Retning EUS nestleder Erna Ansnes,  har blitt intervjuet av Fagbladet. Hennes fanesak: EU og fagorganisasjonene, les intervjuet….

Retning EUS nestleder Erna Ansnes, har blitt intervjuet av Fagbladet. Hennes fanesak: EU og fagorganisasjonene, les intervjuet….

Tekst: Vigdis Alver, Foto: Jo Straube

Vi kan ikke stå utenfor et så viktig samarbeid 

Hva er din fanesak 

—Jeg brenner for mye, spesielt EU-saken. EU-samarbeidet griper inn i mange saker i Norge .Vi kan ikke stå utenfor et så viktig samarbeid, og  nabolandene våre er med. Vi har bare EØS-avtalen og det er enklere å påvirke innenfra enn utenfra. Jeg jobbet i 30 år med europapolitikk og internasjonal politikk i LO,  og som leder av internasjonal kontor i Oslo kommune. Norske kommuner omfattes av mange EU vedtak. I «Retning EU» vil jeg bidra med å få fram fakta til fagorganisasjonene i Norge, for mer balansert informasjon i EU-saken 

Hva er det som driver deg?

Motivasjonen min er å bidra til et bedre samfunn.  Jeg var tillitsvalgt i LO i mange år, er medlem i Fagforbundet og har vært lokalpolitiker for Arbeiderpartiet. Jeg ble engasjert i internasjonalt samarbeid i 1991 som ansatt ved LOs Brusselkontor. Jeg har erfaring fra faglig og politisk arbeid, og vet at det går an å få til endringer. For meg er det meningsfullt å fortsette med det.

 Ha betyr din innsats i den store sammenhengen? 

Å finne andre samfunnsengasjerte for å kunne påvirke saker både nasjonalt og internasjonalt, gir større muligheter for å få gjennomslag.  Det gir meg inspirasjon til å fortsette mitt engasjement

Navn: Erna Ansnes 

Alder: 68 

Jobb: Pensjonist og nestleder i retning EU 

Familie : To voksne sønner